Test: Ring Video Doorbell 2

Framtidens ringklocka är betydligt mycket mer än bara en ringklocka och Ring bevisar detta snyggt och enkelt.

Nån typ av ringklocka har garanterat alla till sitt hem men här är något som håller på att förändras och det håller på att bli en smart version av våra ringklockor som gör mycket mer än bara ger oss en signal om något är vid dörren.

Allt i våra hem blir allt “smartare” och det mesta om inte det mesta kan vi styra med hjälp av våra telefoner på något sätt. Jag styr till exempel nästan all belysning hemma med hjälp av min telefon, inget måste då jag fortfarande kan tända och släcka lamporna med brytaren på väggen men med telefonen får man betydligt fler valmöjligheter.

Ring Video Doorbell 2 är inget undantag där jag får vara med om en dörrklocka som är så mycket mer än bara en dörrklocka. Här hittar vi bland annat en inbyggd kamera som gör det möjligt att se vem som är vid dörren vare sig man är hemma eller inte. Kameran har även inbyggd night vision så att den fungerar minst lika bra på natten.

Men skulle man mot allt förmodan inte vara hemma och det ringer på dörren så går det att kommunicera med personen som ringer på via Ring Video Doorbell 2, den har alltså även en inbyggd högtalare samt mikrofon vilket gör det möjligt att kommunicera väldigt enkelt och meddela när man är hemma eller liknande.

Vill man så går detta att ta ett steg längre om man har ett lås på ytterdörren som man kan styra via telefonen också för att till exempel öppna upp för bud eller liknande, möjligheterna blir plötsligt fler och bättre med dessa smarta lösningar till våra hem.

Installationen av Ring Video Doorbell 2 är enkel, när det kommer till strömförsörjningen då kan man antingen att köra på batteriet som följer med och som man enkelt laddar via micro-USB eller om man vill koppla den direkt till elnätet och inte behöver tänka på det. Batterilösningen testade jag och man behöver inte oroa sig att det ska ta slut då appen säger till i god tid när man bör ladda den batteriet som inte tar särskilt lång tid.

Eftersom alla inte har samma förutsättningar hur och var man kan montera sin Ring Video Doorbell 2 så följer det med lite olika lösningar på detta och skulle inte det hjälpa så kan man alltid hitta egna lösningar, Ring Video Doorbell 2 är ingen stor enhet eller tung så man behöver inte oroa sig för det.

När Ring Video Doorbell 2 väl sitter på plats så är det dags att installera dörrklockan och detta gjorde jag genom att ladda batteriet fullt, sedan ladda hem appen och helt enkelt bara följa varje steg som appen ber mig att göra, bland annat måste man ha tillgång till Wifi-nätverk som man kopplar upp sig mot och detta måste även vara igång hela tiden för att dörrklockan ska kunna kontakta en via appen när någon väl ringer på dörren.

Appen i sig som man måste använda sig utav till Ring Video Doorbell 2 är väldigt enkel, enkel design och det märks att Ring har tänkt på att appen ska kunna användas även av dom lite mindre kunniga eller om intresset inte riktigt finns där för Ring Video Doorbell 2 rekommenderar jag vare sig man har intresset eller inte, funktionen är helt klart användbar och något som jag tror fler tillverkare kommer hoppa på inom kort.Vill man att alla i hemmet ska höra när det ringer på dörren och inte enbart i en specifik telefon så kan man köpa till Ring Chime eller Chime Pro som man kan koppla in direkt i eluttaget och som även kan förbättra Wifi anslutningen hemma. Den är utrustad med två antenner och behöver egentligen inte mycket till installation utan mer koppla upp den mot samma nätverk som dörrklockan. När det sedan ringer på dörren så kommer även Chime att ge ifrån sig ett ljud som man kan välj hur det ska låta via olika teman.

Det är väldigt blandade känslor hos många om varför man ska införskaffa sig en Ring Video Doorbell 2 men jag ser det mer som varför skulle man inte då allt annat i våra hem blir allt smartare, det ända minus men samtidigt plus är att man måste hålla koll på batteriet, men det gör även att installationen och användandet blir betydligt lättare.

Chime Pro

Hårdvaran och mjukvaran annars i Ring Video Doorbell 2 är väldigt bra och när man kan lägga till annan hårdvara såsom Chime/Chime Pro får mig att undra om vi kanske får se ännu fler Ring-produkter som vi kan lägga till och göra våra hem ännu smartare och kanske mer övervakade.

Ring Video Doorbell 2 kostar 1 699 kronor men det finns även en variant för 1 299 kronor Ring Video Doorbell som har liknande funktioner fast sämre hårdvara såsom kamera. Det finns en betydligt dyrare modell vid namn Video Doorbell Pro och Elite där priset börjar från 3 000 kronor men som har en mer slimmad design och lite andra funktioner. Vill man köpa till Chime eller Chime Pro så kostar dessa 449 kronor och 649 kronor.

Ring Video Doorbell 2
 • 9/10
  Kvalitet - 9/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 7/10
  Installation - 7/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
7.8/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.