Test: Ring Stick Up Cam

Att övervaka våra hem har nästan blivit en självklarhet och där är Ring snabba och säkra på sina produkter, är vi lika säkra?

Jag har både provat på men även fått chansen att prova på flera lösningar när det kommer till övervakning av våra hem, men ett företag som för mig sticker ut lite mer än andra där all fokus egentligen ligger i säkerhet.

Det som jag alltid har lagt fokus på när det kommer till bland annat övervakningskameror för våra hem är hur lätt installationen är och detta för jag har varit med om hur många hem vill införskaffa sig en övervakning men är oroliga för att installationen ska vara för komplicerad.

Vi har tidigare provat på Ring-produkter och även då har installationen varit väldigt enkel och det är inget undantagsfall med Stick Up Cam. Stick Up Cam kan man välja att antingen köpa med sladd eller med batteri, men det finns även en lösning med solceller vilket är perfekt för att ha utomhus och man behöver inte oroa sig om strömförsörjningen utan Stick Up Cam gör sitt jobb precis som den ska utan vår uppmärksamhet.

Designen på Stick Up Cam är kanske det jag har att klaga på då den känns väldigt klumpig och onödigt stor, fördelen är att man kan fästa kameran på olika sätt och ett enormt plus som allt fler har som standard nu är att Stick Up Cam inte endast klarar av att vara inomhus utan är en perfekt kamera att övervaka det som händer utanför hemmet och det är just där solcells panelerna (Stick Up Cam Solar) kommer in i bilden.

Precis som många andra av Ring:s produkter så är kameran även utrustad tvåvägskommunikation vilket gör det möjligt att prata med personen som visas på bild, ett måste när det gäller övervakningskameror är att ha mörkerseende vilket Stick Up Cam. Utöver det så är kameralinsen på 1080p sant att möjligheten finns att se live via appen. Funktioner som man kanske ser som en självklarhet men som faktiskt inte alla tillverkare väljer att utrusta sina produkter med.

Ring gör egentligen inget utöver som kanske många andra gör men dom gör det bra, men en hög kvalitet på sina produkter, en mjukvara som är lätt att förstå även för dom mindre kunniga. Installationen är verkligen lätt och det är nästan svårt att misslyckas med installationen, det ända man kanske ska tänka på är att kameran är lite större men det finns olika sätt att fästa kameran och förmodligen ett sätt som passa dom flesta.

En annan sak som man kanske ska tänka på är om man ska välja att köra på batteri samt Solar panel eller om man har möjligheten att använda sig av sladd för strömförsörjningen, prestandan på kameran är densamma men gäller helt enkelt vilka anslutningsmöjligheter man har. Sist men inte minst så måste man tänka på att trådlöst nätverk alltså Wifi är ett måste om man väljer Stick Up Cam Battery men väljer man “Wired” istället så finns möjligheten att köra allt via Ethernet.

Det finns både fördelar och nackdelar med Ring Stick Up Cam men det viktigaste finns med denna gången vilket är en robust byggkvalitet, enkel installation och en mjukvara (app) som är enkel att förstå men samtidigt modern. Priset för bara kameran ligger på ungefär 1 600 kronor vilket kanske enligt många kanske är lite för mycket men då får du även en produkt från ett företag som endast fokuserar på just säkerhet för våra hem. Ska bli intressant och se vad mer Ring har att erbjuda framöver.

Ring Stick Up Cam
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 7/10
  Installation - 7/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
6.8/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.