Ring Door View Cam

Ring fortsätter att imponera och denna gången testar vi Door View Cam som är lösningen för dom med titthål och det finns mycket positivt.

Jag har fått chansen att prova på flera Ring-produkter senaste tiden och jag imponeras gång på gång hur lätta dessa är bland annat att installera samt hur kvalitetskänslan är relativt hög. Men just installation och funktioner är oftast något som är viktigt hos många och jag får ständigt frågan om det är svårt att installera.

Att ta fram en modern ringklocka som man kan ersätta istället för titthålet i dörren var enligt mig hela klart en genialisk ide redan från början, men jag var orolig för hur detta skulle fungera i praktiken och hur blir det med installationen?

Ring har tagit fram Door View Cam som är just en modern ringklocka som man monterar direkt i titthålet. Titthålet ska vara mellan 12-14 millimeter stort. Man behöver inte oroa sig för att man ersätter titthålet utan istället kan man se det som ett modernare titthål då själva funktionen som titthål fortfarande finns men nu även med en kamera, mikrofon och högtalare där.

Ring Door View Cam

Installationen

Det man måste tänka på när det gäller Door View Cam är att dörren får endast vara från 3,4 till 5,5 centimeter tjock, har man något som är tunnare eller tjockare så är det tyvärr svårt att installera kameran så just tjockleken är viktig att kolla upp innan.

När tjockleken på dörren väl stämmer är det väldigt smidigt att installera Door View Cam där man enkelt ska ersätta nuvarande titthålet med denna kameran. Ring skickar även med verktyg som behövs för att kunna demontera titthålet man har monterat nu vilket är väldigt enkelt.

Ring skickar även med en bra beskrivning på hur installationen ska gå till steg för steg så det är ganska så svårt att misslyckas, det ända som kan vara lite bökigt om man inte är försiktig och ser hur den ska sitta är själva kontakten som går från enheten på utsidan till enheten på insidan. En tunn kabel med en ovanlig kontakt för många som bara kan sitta på ett sätt och Ring har gjort vad dom kan för att förtydliga detta både i beskrivningen samt lappen direkt på kabeln.

När kabeln sitter på plats och vi skruvar åt allt lagom hårt och trycker ditt batteriet som nämnvärt håller betydligt längre än jag hade väntat mig samt att batteriet laddas sedan med vanlig micro-USB där allt följer med i lådan.

Ring Door View Cam

När man väl fått igång sin Door View Cam är det bara att ladda hem Ring-appen i sin telefon och följa den guiden som finns där om när det kommer till att installera ringklockan i appen och få tillgång till alla funktioner som Door View Cam erbjuder.

Funktioner

Door View Cam gör det möjligt att se direkt i telefonen vem som ringer på dörren och detta i 1080p upplösning, är man inte hemma så kan man alltid prata med personen som ringer på dörren via den inbyggda högtalaren och mikrofonen i ringklockan. Allt detta styrs väldigt smidigt från appen direkt och vill man inte prata eller höra från den som är utanför dörren går allt detta att stänga av. En funktion som jag gillar med alla ringklockorna från Ring är att dom har rörelsesensor vilket meddelar om någon rör sig utan dörren eller där Ring-produkten är inkopplad, en funktion som jag haft stor nytta av på olika sätt.

Det som är värt att tänka på som jag inte kände till innan ärligt talat är att om man vill använda Door View Cam utan ett Ring-abonnemang så kommer videoklipp eller sådant som kameran lyckas snappa upp att sparas nånstans utan man kan endast se det som händer när någon ringer på eller rör sig framför kameran.

Ring subscription

Vill man att detta ska sparas så man kan gå tillbaka och se vilka och när som varit och ring på måste man betala ungefär 30 kronor i månaden för en Ring-produkt. Har man mer än en produkt från Ring och vill att detta abonnemang ska fungera så kostar det 100 kronor i månaden eller ungefär 1 000 kronor om året, enligt mig kan detta vara värt att lägga pengar på när man ändå valt att investera i en produkt från Ring.

Något för alla?

Jag tycker helt klart att det som Ring erbjuder oss som ska både underlätta men även göra saker och ting lite säkrare är värt att spendera lite pengar på. Är man dock en person som inte bryr sig om att folk ringer på samt vem det är som ringer på kan man helt enkelt bara skippa detta.

Ring fortsätter att ta fram produkter som passar allt flera och som lyckats göra installationen såpass enkel och smidig att i stort sett alla skulle klara av det, kraven är ju dock att man har trådlöst nätverk hemma samt en telefon eller surfplatta att kunna installera och använda Ring Door View Cam till fullo. Viktigt är som sagt att veta hur tjock dörren är så man verkligen kan använda Ring Door View Cam som det är tänkt, just tjockleken kan ställa till det vilket är synd men om jag känner Ring lätt så jobbar dom på en lösning av detta med distanser eller liknande.

BETYG
Kvalitet
7
Installation
8
Funktion
7
Pris
7

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


5 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.