Test: Razer Wildcat

Hur mycket bättre kan Razer göra en redan bra handkontroll?

Razer är utan tvekan mest kända för sina gaming tillbehör till PC där deras gröna färg är den som sticker ut mest. Men Razer vill alltid gör allt lite bättre och ta allt ett steg längre där man nu bland annat har visat sin syn på Xbox One handkontrollen och ska vara en säker utmanare till Microsoft Xbox One Elite handkontroll.

Wildcat kan till utseendet se väldigt lik ut en vanligt Xbox One handkontroll som vi ger ett stort plus då både ergonomiskt och till syne är en bra handkontroll men det finns några fåtal förbättringar man kan göra med den.

Det Razer gjort med handkontrollen är först och främst att ändra känslan av att trycka på ABXY-knapparna där brytarna är helt annorlunda och krävs inte alls lika mycket kraft som hos originalet. Styrsparkarna har samma känsla men dock så har ytan som vi rör vid ändrats och är nu platt i ett gummiliknande material vilket gör att greppet blir bättre och mindre risk för att tappa grepp om spaken. Det följer även med två extra gummitoppar i Razer-grön färg som man kan byta ut vid slitage, skulle inte det räcka kan man sen även beställa nya hos Razer.

Styrkorset dock är helt annorlunda om man jämför med originalet som är mycket av en smaksak där vi till en början inte gillade det men insåg att det var betydligt lättare att använda det nya styrkorset utan att behöva titta då varje riktning har en specifik knapp med ett mellanrum mellan varje knapp, det är fortfarande inte ett bra styrkors men enligt oss bättre och lättare att navigera utan att titta.

Men det vi la märke till med alla knappar är att det är av betydligt hög kvalitet och kvalitetskänslan för handkontrollen blir helt annorlunda och man får en lite mer “premium” känsla på just knapparna och styrspakarna.

Eftersom detta är en mer exklusiv handkontroll så kan vi även räkna med nya knappar som är lite mer lätt åtkomliga, dessa sitter under handkontrollen, M3 och M4 som går att programmeras om beroende på vilket spel man spelar. Men tycker man att dessa knappar sitter i vägen så kan man fortfarande skruva bort dom med hjälp av den lilla skruvmejseln som följer med i lådan.

Köper man Razer Wildcat för att använda till sitt Xbox One så finns det ett stort plus om man kopplar in sitt headset direkt i handkontrollen att det finns knappar för volym, stänga av mikrofonen samt justera volymen. Det må vara en onödig funktion om man väljer att använda handkontrollen på PC men är fortfarande inget som är i vägen och ska man kolla på vikten så är Wildcat fortfarande lättare än Xbox One Elite men då får man även tänka på att Microsoft valt andra materialval som gör att handkontrollen blir tyngre men även en större kvalitetskänsla och bättre slitagetåligt material. Razer Wildcat må ha jobbat en del med knapparna och styrspakarna men tyvärr så får man fortfarande samma plastiga tråkiga känsla när väl håller i handkontrollen precis som med handkontrollen som följer med Xbox One konsolen.

Razer Wildcat är helt klart ett lyft om man jämför med originalet men frågan som vi ställer oss är om denna handkontrollen är bättre är Microsoft Elite handkontroll som idag har en nästan samma prislapp men som har betydligt fler valmöjligheter till att byta ut styrkorset samt styrspakarna samt att kvalitetskänslan är betydligt högre och mer uppskattande.

Omdöme

Wildcat är långt ifrån en dålig handkontroll och det finns många fördelar med handkontrollen om man jämför med originalet eller någon annan handkontroll till PC, men det som tyvärr skrämmer iväg oss och säkert många andra är den höga prislappen, priset på Wildcat är alldeles för högt idag eftersom vi har flera andra alternativ för nästan samma prislapp med bättre handkontroll eller till och med lägre prislapp som levererar nästan känsla och kvalitet som Wildcat.

Razer Wildcat
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 6/10
  Design - 6/10
 • 4/10
  Pris - 4/10
6/10

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.