Razer Seiren Mini

Razer har inte gett upp med att lansera nya mikrofoner fastän att dom inte riktigt lyckats hålla måttet tidigare, men lite har dom lärt sig denna gången.

Razer har tidigare försökt sig på med att lansera mikrofoner, men det har varit långt ifrån lyckade produkter som inte riktigt håller måttet och när jag fick frågan om att testa Seiren Mini var jag skeptiskt men samtidigt nyfiken på om Razer faktiskt lärt sig av sina tidigare misstag.

Detta är en väldigt liten mikrofon, första jag la märke till, så den lever verkligen upp till sitt namn som “mini”. Det är en USB-mikrofon som senaste åren blivit allt bättre och i vissa fall riktigt bra.

Razer Seiren Mini

Designen på Seiren Mini är väldigt enkel och kommer med ett bordstativ, nackdelen här är att man kan ej justera höjden på något sätt och mikrofonen sitter väldigt långt ner om man väljer att ha den på bordet framför sig. Man kan justera vinkeln på kameran och även detta ytters lite, såpass lite så detta gör ingen skillnad alls. Kort och gott kan jag säga att ett stativ för Seiren Mini är ett måste om man inte hittar andra sätt att höja mikrofonen på.

Designen på Seiren Mini är väldigt enkel, stilrent och det är helt klart en snygg mikrofon enligt mig om man nu känner att det är viktigt. Det finns inga knappar eller ens 3.5mm anslutning för hörlurar utan det är endast USB samt möjligheten att ansluta stativet som kommer med eller om man har ett stativ.

Första tanken med Seiren Mini för mig var att detta är en smidig mikrofon man kan ha med sig på resande fot, till exempel om man ska spela in en podcast eller bara måste spela in ljud då ljudet från Seiren Mini är betydligt bättre än en mikrofon inbyggd i kamera eller telefon.

Men det viktigaste när det kommer till mikrofoner är ändå hur bra ljudet är som den faktiskt spelar in, detta är något som Razer har stora problem med i sin tidigare mikrofoner men som Seiren Mini överraskande nog gör bra med tanke på sin storlek och sin hårdvara. Under skalet hittar vi bland annat 14 mm kondensorkapsel som levererar ett superkardioidmönster och ett frekvensområde 20Hz till 20kHz. Att det inte finns något shock mount är för att det enligt Razer ska finnas en inbyggd, vet inte riktigt om jag kan hålla med men lite skydd finns det. Tack vare att det är superkardioidmönster så ska det även hjälpa till att ta bort mycket av oljudet som kan vara runtomkring, det funkar sådär men samtidigt så finns det mjukvaror som gör detta alldeles utmärkt så inget som behöver finnas inbyggt i mikrofonerna längre.

Razer Seiren Mini

jag måste ändå säga med en prislapp på ungefär 600 kronor så har Razer lyckats ta fram en mikrofon, må vara mindre men fortfarande en mikrofon som för en gång skull levererar och är rätt snygg denna gången. Den är lite plastig men samtidigt så känns det lite som att det är där man får snåla om man vill hålla nere prislappen.

Alla inställningar med mikrofonen görs via Razers mjukvara Synapse 3 som tyvärr i nuläget endast finns till Windows, så har man planer på att använda Seiren Mini till Mac så kommer man inte få ut alla funktioner, dock kommer det gå att använda den utan problem.

Har man planer på att börja göra Youtube-videos, streama eller spela in Podcast så och känner att man inte vill ge allt för mycket pengar på en mikrofon det första man gör så skulle jag helt klart rekommendera Seiren Mini, men i det långa loppet så ska man nog uppgradera sig med tiden och detta främst då ljudkvalitén på en fullstor mikrofon från till exempel Blue och denna inte ska jämföras, det är två helt olika klasser och olika prislappar vi pratar om.

Razer Seiren Mini

Sammanfattningsvis måste jag ändå säga att Razer har lärt sig av sina tidigare misstag när det gäller mikrofoner, dom har lyckats ta fram en prisvärd mikrofon som fler ha chansen att testa på och samtidigt göra det i en snygg förpackning. Razer lärt sig av sina misstag och nu hoppas jag att dom gör samma sak med sina tangentbord och möss också.

i samarbete med PriceRunner

 

BETYG
Kvalitet
5
Ljud
7
Installation
6
Pris
6

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.