Razer Nari är ett par helt nya headset som är utrustade med senaste tekniken både under skalet men även ovanpå.

Razer har haft fullt upp med att ta fram nya produkter och en av dessa är ett par nya trådlösa headset som släpps i två olika utföranden Nari och Nari Ultimate. Vi har valt att ge oss på Nari denna gången då inte alla har råd eller behovet av allt som Ultimate har att erbjuda.

Det som jag gillar med Razer senaste tiden är det dom har valt att trycka in under skalet på sina headset och även Nari är utrustad med 50 millimeter högtalarelement som enligt mig nästan är ett måste när det kommer till just gaming. Jag har fått frågan att jämföra Nari med Razers traditionella Kraken som enligt mig inte går att jämföra och Nari är verkligen ett lyft.

Razer har även lyckats få in THX-certifikat vilket kanske inte kommer som en överraskning med tanke på att dom har ett nära samarbete med THX.

Problemet eller det som många är oroliga över när det kommer till trådlösa headset är batteritiden, enligt Razer så ska batteritiden vara åtta timmar med Chroma-belysning och hela 24 timmar utan, jag kan säga att jag fick mer än åtta timmar med Chroma-belysningen men rekommenderar helt klart att stänga av denna helt då man får betydligt mer batteritid och jag kunde använda headsetet i 2-3 dagar utan att behöva ladda med ungefär 5-6 timmars användning per dag. För att hålla koll på batteritiden samt ställa in olika funktioner och stänga av Chroma-belysningen som rekommenderas görs via Razers mjukvara Synapse som enligt mig har fått sig ett lyft men är långt ifrån bra när det gäller prestandan som den kräver från våra datorer.

Att ha trådlösa gaming headset har nästan blivit ett måste enligt mig då det är bekvämare på alla sätt och det finns inga större problem förutom batteritiden som man måste hålla lite koll på. En funktion som ser ut att bli allt vanliga på gaming headset är att öronkuddarna är utrustad med nån typ av kylgelé vilket var helt klart bekvämt när man sitter under längre sessioner men enligt mig en ganska onödig funktion som jag klarar mig lika bra utan.

Tack vare att Razer har fixat till bekvämare bågar på Nari så har även komforten blivit betydligt högre där både bågarna och kuddarna hjälper till att skapa en hög komfort, dock finns det något som jag aldrig kommer förstå från Razer, designen.

Designen på Nari och många andra av deras headset är gräsligt, dom ser redan hemska ut när man håller i dom men ännu värre när man tar på sig dom. Enligt mig är nog Razers headset bland dom största och klumpigaste på marknaden. Jag förstår att man måste få in både elementen samt batteri men enligt mig har många andra tillverkare lyckats med denna lösningen med betydligt mer slimmad design än detta.

Razer har tyvärr aldrig riktigt varit duktiga med att utrusta sina headset med en vettig mikrofon och tyvärr är mikrofonen även denna gången rent av katastrof där kvalitén är såpass dålig att man knappt ens vill använda den, jag tycker dock det är ganska konstigt med tanke på att dom säljer mikrofoner Razer Seiren Elite och Seiren X. Jag hoppas dom en dag kan jobba mer på mikrofonens kvalitet och faktiskt bjuda på en mikrofon man kan tänka sig använda framöver.

Det som dock Razer har lyckats med denna gången är att få ner priset lite när det kommer till Nari där priset hamnar på cirka 1 300 kronor och enligt mig är helt ok pris, vill man istället ha Nari Ultimate så hamnar priset på nästan 2 000 kronor vilket är betydligt högre och enligt mig inte värt det med tanke på att det inte är någon större skillnad på Nari och Nari Ultimate förutom större batteri.

Razer fortsätter att ta fram nya headset men får känslan av att dom inte lär sig av sina tidigare misstag och en sak dom borde lägga stor fokus på är att ändra på sin design, slimma ner den rejält

Razer Nari
 • 6/10
  Kvalitet - 6/10
 • 7/10
  Komfort - 7/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
6.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


6 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.