Razer fortsätter att släppa mindre uppdateringar till bland annat sina tangentbord som BlackWidow Chroma, men med gula switchar så har vi något som vi längtat efter och värt att ge ett försök till.

Vi har redan gett Razer Blackwidow Chroma V2 en chans i ett tidigare test men denna gången testar vi tangentbordet en gång till men med fokus på att det handlar om ett Blackwidow Chroma V2 med gula brytare som ska vara lite av ett mellanting när det kommer till precision och känsla. När det gäller just mekaniska brytare på tangentbord så handlar det väldigt mycket om en smaksak, vad man själv tycker om och föredrar och lättast att ta reda på detta är att man testar, testar hos återförsäljare eller vänner.

Jag personligen har inte hittat några favoriter när det kommer till switchar men kan säga att just dessa gula som Razer utrustat nuvarande Blackwidow Chroma V2 hamnar högt upp och detta med tanke på att jag skriver mycket men även spelar en hel del med samma tangentbord. En gång i tiden när mekaniska tangentbord introducerades på marknaden var just allt oljud från tangentbordet ett stort problem, Razer har lösningar till detta med bland annat sitt Ornata Chroma tangentbord som har mekaniska switchar men har fått sig en “ljuddämpare” men känslan finns kvar samt någorlunda precisionen. Men oljudet från mekaniska switchar är något som man både själv har vant sig vid men även alla i sin omgivning, till och med dom man spelar med och pratar med i Discord, Teamspeak eller liknande har vant sig vid att mekaniska tangentbord låter och allt fler sitter med dessa tangentbord.

Blackwidow Chroma V2 är ett rejält tangentbord där man får en hög kvalitetskänsla redan från start, gula switcharna är en smaksak men enligt mig är det en perfekt kombination av att användas både för arbete men även spel om behovet för det finns. Är man ute efter ett tangentbord för endast att skriva på så ska man nog hålla sig borta från Blackwidow Chroma V2, rekommenderas nog att hålla sig borta från mekaniska helt då det finns betydligt bättre tangentbord för just skrivande.

Omdöme

Det är alltid lika svårt att säga vilka brytare som ska passa till vem, som vi nämnde tidigare är det bäst att man prova på själv för att få sig en känsla då vi alla har olika krav på både tangentbord och brytare i tangentborden. Men kombinationen av Blackwidow Chroma V2 som är ett stabilt och bra tangentbord tillsammans med gula brytare gör det hela lite bättre enligt mig, men åter igen detta är min åsikt och det är inte säkert att gula brytare passar er alls, därav testa själva.

Tangentbordet i sig är bra, det är stabilt, har många funktioner samt en hög kvalitetskänsla som vi uppskattar med tanke på att Razers andra produkter inte alltid håller samma kvalitet i det långa loppet. Deras tangentbord är utan tvekan bland dom bättre på marknaden men tyvärr så kostar dom också, vilket kanske enligt mig inte riktigt är värd den höga prislappen.

Razer Blackwidow Chroma V2 (Gula brytare)
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 7/10
  Känsla - 7/10
 • 8/10
  Komfort - 8/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
7.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


9 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.