AI tar över vår tandborste och frågan är vad den gör så mycket bättre och är det verkligen ett måste att ha en AI i sin tandborste, både ja och nej.

Eltandborstar har funnits med oss så länge jag kan minnas men det är på senare tid som dom verkligen har utvecklats och nu är det även dags för artificiell intelligens att ta sin in i våra eltandborstar från Oral-B men frågan är om det behövs och hur stor nytta kan den egentligen göra?

Det är helt nya Genius X som är Oral-B senaste eltandborste som får den stora nyheten med inbyggd AI, men till en början så är denna eltandborsten en “intelligent” sådan vilket gör att man via appen kan både ställa in men också se hur man borstar sina tänder och i real-tid samtidigt kunna styra vart man ska lätta lite extra tid m.m. En väldigt enkel app och enkel att komma igång med, nackdelen enligt många kan vara att man måste ha med sig telefonen men ärligt talat, hur ofta släpper vi våra telefoner idag.

Genius X kan med tiden sedan lära sig hur man borstar tänderna och i sin tur säger till hur man kan förbättra sin borstning och om man ska tänka på något specifikt, men tiden på två minuter är minimum vilket kan kännas lite men det går att fortsätta längre om man vill att appen ska berömma en samtidigt gynnar det tänderna.

Oral B Genius X

Istället för att göra som Genius 9000 gjorde och använde sig av telefonen kamera så är Genius X utrustad med flera rörelsesensorer som samarbetar med appen och i sin tur har koll på var och hur man borstar sina tänder.

När det kommer till hårdvaran så är Genius X väldigt enkel, det är långt ifrån krångligt och man ser ganska snabbt om hur man ska använda den samt via appen hur man ska koppla samman sin eltandborste med telefonen för att funka och använda sig av alla funktioner. Jag fick prova på den svarta modellen vilket jag tycker är ett bra val och enkel att läsa av, det finns även en Rose gold modell som känns lite “mjukare” i designen fastän det bara är en annan färg. När det gäller laddningen så följer det med ett reseetui där man kan ladda sina Genius X på resande fot men tyvärr så kan man inte använda sin mobilladdare utan det är en separat laddare man måste ha med sig för att få det att fungera, dock kan jag säga att batteritiden är överraskande bra och jag kunde utan problem använda den i en vecka dag och kväll borstningar utan att behöva ladda den.

Oral B Genius X

Det finns olika lägen att borsta tänderna på som man enkelt ändrar med ett knapptryck på tandborsten där jag personligen skulle rekommendera “Pro Clean” som är det läget som tar i lite mer med mer kraft men även ger en bättre känsla när man väl har borstat färdigt, rekommenderas dock ej om man har väldigt känsligt tandkött, men alla lägena som finns på Genius X rekommenderar jag att man testar sig fram för att hitta det som passar en bäst och inte endast gå helt på appens rekommendationer. Det gäller även att välja rätt tandborsthuvud där det följer med fyra olika och alla har sina egenskaper och detta är även något som appen kan känna av och ge olika rekommendationer.

Det som jag dock måste klaga på och detta efter att provat på andra tillverkares eltandborstar är hur högljudd Genius X är. Det är ingen tyst tandborste och vill man borta sina tänder i smyg för att inte väcka någon kan jag säga att det är nog inte möjligt. Det är heller ingen smidig eltandborste och det känns som att just designen på dessa tandborstar har det inte hänt mycket med på några år och skulle gärna vilja se en mindre variant, specifikt för resande då man vill ha alla dessa funktioner i en mindre förpackning.

Men det som jag tror kommer skrämma iväg många tyvärr och inte vilja ge Genius X en chans är prislappen, priset ligger på 2 295 kronor vilket är mycket pengar för många. Men samtidigt får man en modern om kanske inte den mest moderna eltandborsten på marknaden just nu som kan hjälpa till att få munvården att bli bra eller i alla fall bättre på flera sätt. Efter att ha använt den nu i ungefär en månad så känner man en skillnad men om det verkligen är någon skillnad återstår att se när jag besöker tandläkaren.

Mest intressanta just nu är att se hur Oral-B kommer att utveckla appen och om det kommer till nya funktioner men även att Oral-B fortsätter uppdatera Genius X och inte ge upp den när en ny kommer och man måste spendera ytterligare minst 2 000 kronor för att ha den senaste och den som uppdateras kontinuerligt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.