Oneplus har nu släppt sina första true wireless lurar som egentligen var en tidsfråga men har Oneplus lyckats denna gången.

Det är inte första gången som Oneplus släpper ett par hörlurar där Bullets var deras tidigare hörlurar fast med sladd, detta är dock första gången vi får vara med om helt trådlösa hörlurar som blivit allt mer populärt idag.

Oneplus Buds har en lite annorlunda design, dom är fortfarande små och slimmade men designen är samtidigt lite klumpig om man jämför med andra helt trådlösa hörlurar. När man har dom på sig så går det inte att missa dom i örat, sticker ut och har en design som jag hade velat se mer slimmad när dom väl sitter i örat.OnePlus Buds

Sidorna på lurarna har touchytor som gör det möjligt att styra samtal eller sin musik på ett smidigt sätt. Man kan allt från att svara på ett samtal, lägga på eller varför inte byta låt. Det går dock att anpassa dessa inställningar själv lite som man vill om man sitter på en Oneplus 6 eller nyare.

Formgivningen hoppas jag är något som Oneplus jobbar på för nästa generation, hoppas verkligen dom inte behåller så som den är idag.

Men fastän att designen kanske inte är den bästa enligt mig så gör Oneplus Buds många andra saker väldigt bra. Ljudet är riktigt bra med en fyllig bas som ger lagom mycket tryck. Balansen i ljudet har Oneplus fått till riktigt bra, jag ska ärligt talat säga att mina förväntningar för ljudkvalitén var extremt låga. Jag lyssnar mycket på podcast och musik där Oneplus Buds gjorde riktigt bra ifrån sig på båda.

När det gäller samtal så är ljudet ok, Oneplus har byggt in tre mikrofoner som ska få bort mycket av bullerljudet så den man pratar med faktiskt hör vad man säger.

För att vara Oneplus första helt trådlösa hörlurar så har dom gjort ett riktigt bra jobb med ljudet, det kan bara bli bättre enligt mig och mycket tyder på att dom lärt sig av flera misstag från Bullets-lurarna.

OnePlus Buds

Men det finns en del saker som Oneplus Buds saknar, vi kan inte ladda etuiet trådlöst dock finns det stöd för Warp-laddning vilket gör att vi kan få några timmars användning av några minuters laddning. Det finns heller inte nån typ av aktiv brusreducering så är det ett måste får man nog välja bort Oneplus Buds.

Batteritiden ska enligt Oneplus ligga på sju timmar för lurarna och ytterligare 23 timmar genom laddning i etuiet, jag hade inga som helst problem att få ut en hel dag med Oneplus Buds, då lyssnade jag inte på musik hela tiden utan även hade samtal igång och ibland ingenting igång.

Komforten som är viktig för många hade jag inga problem med, påminner mycket av Airpods som jag använt sedan lanseringen. Jag gillar inte lurar som går in i örat utan gillar mer designen som Oneplus Buds erbjuder och dom sitter på plats vid “vanlig” användning. Springer man dock mycket och gör lite mer rörelser i träning och arbete så kanske inte riktigt Oneplus Buds håller i längden fastän dom är IPX4-certifierade vilket betyder att dom tål lättare regn och svett.

OnePlus Buds

Oneplus Buds är ett par bra helt trådlösa hörlurar, detta må var Oneplus första försök att ge sig på denna marknaden men dom gör det verkligen bra och på ett sätt som tar med dom viktigaste funktionerna, allt för att hålla den låga prislappen. Oneplus Buds finns i tre olika färger, svart, vitt och blått. Prislappen ligger på 990 kronor vilket det helt klart är värda.

BETYG
Kvalitet
7
Ljud
6
Komfort
8
Pris
9

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.