”The speed you need” Är deras kaxiga slogan till Oneplus senaste flaggskepp modell Oneplus 6. Med all rätt då dom fortsätter att leverera kvalitativa lurar till ruggigt bra priser.

Oneplus 6 är den snabbaste Android telefonen just nu med Snapdragon 845 och 8 GB RAM. Ett batterikapacitet på 3300 mAh och dess Dash Charger klarar den lätt mellan 10-11 timmars aktiv användning eller ett par dagar vid väldigt lite användning.

Oneplus vill ligga i framkant med att vara först med den senaste tekniken och med facit i hand verkar det bli en ny modell per halvår, precis som Samsung, LG och Huawei. Oneplus kom med den senaste Android 8.1 och är en utav telefonerna som får tillgång till betan för Android P. Är man van iPhone X användare kan man nu på Oneplus 6 navigera helt med svepningar istället för navigeringsknappar i botten.

Och detta är något som vi tycker fungerar förvånansvärt bra. Fingeravtrycksläsaren är lika snabb som föregångaren Oneplus 5T var och samma snabba ansiktsskanning. Hörlursuttaget finns kvar men vi får även ljudstöd via USB-C. Då priset håller sig lågt fortfarande får vi räkna med färre extravaganta funktioner som ex trådlösladdning och är fortfarande inte vattentät. Men enligt Oneplus så ska den klara av att få vattenstänk, precis som Oneplus 5T.

Man kan säga att Oneplus släppte tre prisklasser med tre olika stilar. Man har bytt från aluminium till välv glasbaksida som är antingen jätte blank eller jätte matt. Den billigaste modellen är 6 GB RAM med 64 GB lagring till den stora lite dyrare modellen 8 GB RAM med 256 GB lagring.

Självklart finns en mellan modell på 8 GB RAM med 128 GB lagring. Och dom har dessutom valt att ha en vit modell i år med gulddetaljer. Riktigt snygg och fräsch modell för den som är ute efter ett ljusare alternativ. Andra märkbara förändringar i de yttre på Oneplus 6 är att kameralinsen på baksidan har flyttat till mitten igen. Och den mycket uppskattade reglaget från Stör Ej, Ljudlös till Vanligt har nu bytt sida på telefonen. Det är klart att Oneplus 6 hakar på med Flärp trenden tillsammans med sin 19:9 format display. Stör man sig på flärpen går det att dölja den.

Oneplus är verkligen ett varumärke att räkna med. Från att bara ha kunnat köpa deras telefoner på deras egna webbshop till att finnas tillgängligt hos Telia i deras butiker. Detta bådar gott för Oneplus framtid i den svenska marknaden. Deras kaxiga attityd och motto: Never Settle, slå dig aldrig till ro, är något dom verkligen lever upp till.

OnePlus 6
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 10/10
  Prestanda - 10/10
 • 9/10
  Mjukvara - 9/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
8.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.