[av_image src=’https://www.teknikhype.se/wp-content/uploads/2017/04/Nintendo-Switch-10.jpg’ attachment=’25787′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Nintendo är tillbaka med en helt ny konsol men frågan är om dem lärt sig av sina misstag?

Testet av Nintendo Switch har dröjt eftersom vi ville ha möjligheten att prova konsolen med mer än bara ett spel (Zelda) och nu har vi gjort det och vi gillar det Nintendo har gjort och som Nintendo planerar att göra med Switch.

När man tittar på specifikationerna av Nintendo Switch så är det inte särskilt imponerande men det är inte det som räknas utan bara att Nintendo har sin logga på denna konsol betyder att vi har flera kända spel att se fram emot, Zelda fick vi sedan dag ett men vi har även Mario, Metroid samt säkert många andra att se fram emot.

Nintendo bevisar ännu en gång att hårdvaran inte är allt när det kommer till spelkonsoler och Switch är även det ännu en gång ett bevis på detta. Visst har vi betydligt mer kraft i Switch om man jämför med Wii U men denna gången har vi en helt ny konsol, med helt nya förutsättningar där vi bland annat kommer kunna ta med vår konsol vart vi vill och ha den inkopplad i vår TV hemma.

Som många säkert förstått redan är att Nintendo från dag ett har varit ett förtag som tycker man ska spela tillsammans, gemenskap och ha kul tillsammans. Detta märks även tydligt med Switch och speciellt handkontrollerna som heter Joy-cons och går att och ta av från konsolen i sig vilket automatiskt gör att man har två handkontroller. Joy-cons må inte vara särskilt stora handkontroller men fortfarande helt ok att spela två spelare med vid några lättare mini-spel. I nuläget finns det tyvärr inte många spel som har stöd för just detta men kommer garanterat att komma inom kort.

Det finns även en helt ny Pro handkontroll som vi har testat också som vi rekommenderar starkt fastän sin höga prislapp på cirka 700 kronor.

Förutom att Switch är en “hybridkonsol” så har Nintendo även valt att skippa optisk enhet helt (dvd, blu-ray) och istället satsa på små “kassetter” som påminner väldigt mycket om lite större och lite tjockare SD-minneskort. Att man valt dessa kassetter gillar vi vilket gör att man inte behöver oroa sig för report samt att det tar betydligt mindre plats vilket gör att man enkelt ta med sig flera spel.

Men det är inte “bara” hårdvaran som gjorts om utan även mjukvaran har förändrats och har blivit betydligt renare, lättare att förstå och Nintendos eShop har blivit betydligt lättare att komma in i om man jämför med shopen vi hitta hos Wii U.

Vi tycker Nintendo alltid har levererat en bra kvalitetskänsla och gjort att minsta lilla detalj när det kommer till kvalitet har känts att det har varit värt varenda krona, ett bra exempel är när man t.ex ska trycka i en joy-con i antingen switch eller något tillbehör och man både hör och känner detta där “klicket” som kännetecknar att allt är på plats, bara en sån detalj gör att leendet växer.

Men ok, vi har en bra, väldigt bra konsol från Nintendo ännu en gång, vi har redan fått minst ett väldigt bra och omtalat spel, Zelda men när kommer vi att få se fler spel? Och kommer vi att få se fler?

Wii U hade det stora problemet att det var knappt några utvecklare som la ner tid på att utveckla spel till konsolen vilket gjorde att det snabbt dog ut, till och med spel som Nintendo själva tog fram mot slutet blev rejäla floppar och det märktes tydligt redan då att Nintendo förberedde sig för att lägga all krut på Switch. Enligt Nintendo så har vi en hel del spel att se fram emot under 2017-2018 till Switch och detta inte endast från Nintendo själva.

Denna gången kommer många indie utvecklare få chansen att få ut sina spel till Nintendo Switch och detta är något som vi saknat länge nog, att kunna spela sitt favorit indie spel på tåget, bussen eller hos kompisen.

Omdöme

Det är fortfarande svårt för oss att sätta ett betyg på Nintendo Switch då vi inte fått möjligheten att testa konsolen till sin fulla potential men vi har i alla fall kunnat dela med oss lite av våra tankar gällande den nya konsolen och vi kan redan nu säga med så få spel att Nintendo gjort detta rätta valen med Switch, betydligt bättre än Wii U.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’25782,25783,25784,25785,25786,25787,25788,25789,25790,25791,25792′ style=’big_thumb’ preview_size=’no scaling’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’no scaling’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_social_share title=’Dela med er’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]

[av_comments_list]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.