Netgear Orbi 4G LTE LBR20

Netgear kan verkligen detta med nätverk, men hur lätt och smidigt har dom gjort det att använda 4G i våra hem eller kontor?

Med 5G alldeles runt hörnet så kommer 4G vara aktuellt ett tag till och här har vi ett såpass snabbt mobilt internet att det går att använda hemma, detta är något som Netgear gör möjligt att ha som hemmanätverk tack vare Orbi 4G LTE.

Designen på Orbi 4G LTE påminner mycket om andra system som Netgear erbjuder vilket jag inte trodde först utan trodde detta skulle vara antingen mindre eller med en helt annan design. Där hade jag fel, som med mycket annat när det gäller Orbi 4G LTE.

När jag packar upp Orbi 4G LTE ur sin kartong så får man hela tiden känslan om att detta är en vanlig router, en router som ska ge trådlöst internet, men det är mer än så. När man vänder på Orbi 4G LTE och ser på baksidan så hittar vi det viktigaste av allt, en plats för nano-simkort. Förutom plats för simkort hittar vi även två ethernet-portar vilket jag blev överraskad över men helt klart ett plus.

Netgear Orbi 4G LTE LBR20

Där jag var mest orolig över när det gäller Orbi 4G LTE LBR20 var installationen, hur mycket har Netgear krånglat till det nu eller är det verkligen så lätt så att även den okunnige ska klara av det, det korta svaret är Ja, det är såpass lätt.

Installationen av Orbi 4G LTE LBR20 gör man via appen på mobilen och det är där första steget börjar. Allt detta förklaras dock väldigt tydligt i dom olika stegen som förklaras och följer med i lådan. När man väl har fått hem appen så berättar appen väldigt tydligt varje steg hur man ska gå tillväga för att installera både routern och sitt sim-kort och allt detta fungerade utan problem, efter att följt appen varje steg tog det inte många minuter innan vi hade internet via en router via 4G-nätet och det fungerade bättre än jag trodde.

Netgear Orbi 4G LTE LBR20

När nätverket är igång och jag börjar göra flera tester på hastigheten och där kunde jag mäta imponerande hastighet för att vara 4G och med WiFi 5-standarden. Flera gånger om var jag uppe i över 340 megabit i sekunden vilket jag tycket helt klart är godkänt och kanske till och med snabbare än många har via sitt bredband i väggen. Netgear själva gör också en hastighetstest när installationen är färdig för att se så 4G har full täckning men förmodligen för att visa lite vad routern går för, visa sin och nätverkets prestanda.

För några år sedan skulle jag aldrig rekommendera att ha 4G som sitt nätverk hemma och detta främst då vi oftast hade begränsning av data, men nuförtiden finns det abonnemang med obegränsad data vilket helt klart är ett enormt plus och perfekt för hemmet om man inte kan ha annat internet. Ett annat plus med Orbi 4G LTE LBR20 är att man faktiskt kan ta med sig till sommarstugan, semestern eller liknande så alla alltid har internet med det obegränsade abonnemanget.

Efter installationen så har jag använt och testat använda routern hemma, på kontoret, hos vänner, hos familj och fastän att alla bor i storstäder och mindre städer så har jag alltid haft hastigheter över 300 megabit i sekunden vilket imponerar mig både med routern och leverantören av internet.

Netgear Orbi 4G LTE LBR20

Det finns dock en nackdel med Orbi 4G LTE LBR20, den är dyr. Denna router som gör det möjligt att dela sitt 4G-internet kostar nästan 4 000 kronor vilket är en hög prislapp och kan vara värt om man till exempel inte kan ha annat internet samt om man redan har eller villig att betala för obegränsad data på sitt abonnemang.

i samarbete med PriceRunner

 

ÖVERSIKT
Installation
9
Prestanda
8
Funktioner
6
Pris
5
Netgear Orbi 4G LTE LBR20 är en perfekt router att dra nytta av sitt 4G-abonnemang och där är nästan obegränsad data ett måste. Installationen är lätt och anpassad för alla samt att den är mobil så kan enkelt följa med till sommarstugan eller vännerna utan internet.test-netgear-orbi-4g-lte-lbr20

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.