MSI Immerse GH50

MSI imponerar med sin hårdvara men frågan är om dom har det när det gäller tillbehör såsom hörlurar som är minst lika viktiga, vi är imponerade.

När det kommer till designen hos Immerse GH50 så är jag inte jätte imponerad, designen är på sätt och vis stilrent men samtidigt som man försöker få in lite gamingrelaterade detaljer, såsom RGB som nästan är ett måste.

Men för mig är inte designen viktig, långt ifrån. Det som spelar roll för mig är helt klart hur dom presterar samt komforten som spelar en enorm roll med tanke på att man ändå i många fall sitter med lurarna i många timmar när man spelar.

Under skalet hittar vi två 40mm element som verkligen presenterar, men fastän att dom är såpass stora så kan basen i vissa fall kännas lite tunn, men detaljer och helheten är helt klart mer än godkänt där just designen kan missvisa lite hur dom presterar.

MSI Immerse GH50

MSI har alltid varit duktiga med mjukvara för sina produkter och så även med Immerse GH50 där man har ett EQ att leka med via deras Dragon Center-program som verkligen kan anpassa lurarna efter eget tycke samt möjligheten att spara eller använda olika profiler.

Immerse GH50 kan kännas en aning plastiga och detta är något som MSI tidigare haft lite problem med även hos sina möss och tangentbord. Just materialvalen är något jag hoppas MSI kommer jobba lite mer på i framtiden eftersom dom visar att dom kan prestera när det kommer till det som gömmer sig under skalet, men själva skalet behöver dock få sig ett lyft.

MSI Immerse GH50Komforten för mig var bland dom bättre, jag som använder glasögon framför skärmen är ganska kräsen när det gäller hörlurar och dom får inte sitta åt för mycket samtidigt som dom inte får sitta för löst eller vara obekväma. Materialet ska även “andas” så det inte blir för svettigt så det är många faktorer som spelar roll vid just komforten.

 

Immerse GH50 satt mer eller mindre perfekt för mig, att ha på sig glasögon samtidigt är inga problem. Det jag dock kan klaga på lite är att kuddarna inte “andas” vilket gör att det kan bli lite svettigt efter ett tag, men detta är precis som mycket annat gällande komforten en smaksak och kan skilja sig från individ till individ.

MSI Immerse GH50

Mikrofonen i Immerse GH50 är OK, inte mer än så. Man ska nog aldrig riktigt förvänta sig att mikrofonen på ett headset ska vara bra, men det funkar för enklare kommunikation i spel eller Discord. Fördelen med mikrofonen i Immerse GH50 är att man faktiskt kan ta bort den helt, dock går det inte att dölja den på något sätt i designen av lurarna utan antingen sitter dom på headsetet eller inte.

Immerse GH50 är inte trådlösa vilket jag kanske saknar lite men samtidigt så finns det en liten fördel med att det är en sladd. På sladden hittar vi en liten fjärrkontroll som ska hjälpa oss att hålla koll på volymen, mikrofonen, stänga av eller sätta på 7.1-ljudet. Det jag gillar med fjärrkontrollen är positionen för den som är riktigt bra, en detalj man kanske inte tänker på men den är placerad precis ovanför bordet när man sitter ner, så man råkar aldrig trycka eller göra någon justering av misstag när man slår den mot bordet till exempel.

MSI Immerse GH50

MSI Immerse GH50 är perfekt för gaming och i stort sett skapade för gaming också. Dock får man nog nöja sig med att endast använda dom till PC då man kör via USB vilket har sina fördelar på olika sätt. Ljudkvalitén som erbjuds är av toppklass på många sätt med tanke på prislappen på strax under 800 kronor. Jag hoppas bara att MSi i fortsättningen kan se över lite av materialvalen dom gör med sina produkter då det inte alltid känns av toppklass och ännu mindre ser ut som det, men prestationen är riktigt bra och jag tror dock tyvärr att många vänder sig till andra tillverkare av olika anledningar. Jag skulle dock vilja säga att man ska ge MSI Immerse GH50 en ärligt chans, främst med tanke på den låga prislappen och prestandan man får.

BETYG
Ljud
8
Komfort
6
Funktioner
6
Pris
7

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.