MSI är inte bara riktigt duktiga med sin komponenter och färdiga PC utan har mer än så som imponerar och överraskar.

Jag har nog aldrig haft så mycket MSI komponenter i min speldator som jag har nu, sen att utöka detta även med gamingmus och tangentbord som jag ärligt talat inte visste först att MSI hade med fokus på gaming.

Clutch GM50 som är musen har till utseendet precis vad en gamingmus ska ha, RGB-ljus och prestanda som kanske är det viktigaste. Sensorn i denna musen är PMW-3330 som ger oss möjligheten till att ändra DPI från 400 till 7200 med 100 DPI per steg, stora möjligheter att ställa in musen efter nästan exakt ens egna krav.

MSI GM50

Designen på musen måste jag ändå säga är robust, sitter bra i handen men känns dock ganska liten. Det som överraskar mig mest och som jag var mest skeptisk till är sensorn. Alla inställningar gör man via MSI Gaming Center och även det gränssnittet är lätt, det tar inte lång tid innan man hittar alla inställningar som man är ute efter. Man kan ställa in lite olika profiler som enligt mig är ett måste när det kommer till gaming då jag inte vill ha samma inställningar i Windows som jag vill ha i till exempel Warzone.

Men det tråkiga med Clutch GM50 är att den känns väldigt plastig, får inte känslan av att detta är en gamingmus med kvalitét utan istället känns som en billigare mus fastän den går på cirka 500 kronor och i den prisklassen finns en hel del att välja bland.

MSI Vigor GK50 är dock en annan historia och enligt mig raka motsatsen om man jämför med musen. Jag är extremt kräsen när det gäller tangentbord och detta främst för att jag har testat så många olika och jag vet vad tangentborden ska erbjuda till vilket pris enligt mina åsikter.

MSI GM50

Jag kan säga att paketen som både tangentbordet och musen ligger i är inte särskilt tilltalande, men om man bortser från det och fokuserar på själva produkten så är GK50 ett bra tangentbord, överraskande bra där jag får känslan av hur mekaniska tangentbord kändes i början. Jag är tillbaka till hur det var för några år sedan med mekaniska brytare, något som faktiskt har saknat då allt fler tillverkare försöker göra något med sina tangentbord som dom inte riktigt lyckas med men är ändå duktiga på att ta betalt.

MSI Vigor GK50

Fastän att vi fick hem GK50 Low Profile, alltså lägre profil på tangenterna och på brytarna så bara älskar jag känslan för varje knapptryck. Designen på GK50 är stilrent där vi har dom viktigaste knapparna och inte en massa annat extra. Det går såklart att göra lite olika inställningar på tangentbordet och även detta via MSI Gaming Center, allt är samlat på en plats.

Prislappen ligger på precis under 1000 kronor vilket jag tycker helt klart är prisvärt och värt att ge MSI en chans med sina tangentbord då det märks mer tydligt där att man haft folk med erfarenhet och testare med erfarenhet innan det blev en färdig produkt.

När jag kombinerar dessa två GM50 och GK50 så får jag en bra setup, alltid skönt att ha samma tillverkare på både tangentbord och mus främst för inställningarna blir lättare och man får känslan av att MSI vill att dessa två ska funka så bra som möjligt tillsammans.

i samarbete med PriceRunner

 

BETYG
Kvalitet
5
Prestanda
6
Mjukvara
6
Pris
4

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.