Marshall har nu släppt multiroom högtalare som verkligen bevisar att högtalare både kan ge bra ljud och se snygga ut på hyllan.

Marshall har sedan 60-talet varit bland de större tillverkarna av gitarr förstärkare och är oftast deras högtalare man ser bakom rockbanden på konserter, men för något år sedan valde Marshall att ta sin kunskap men till våra hem denna gången och presenterade högtalare som vi kopplar upp mot våra telefoner och spelar musik, högtalare som bli allt vanligare i våra hem.

Marshall är utan tvekan en av våra favorithögtalare och detta redan innan den nya serien nu som har stöd för multi-room kom.

Högtalaren som vi testat är Stanmore och är mellan segmentet av Marshalls senaste multi-room serie. Marshall har precis som redan från början av sin framgång fyllt dessa små högtalare med den senaste tekniken och faktiskt teknik som vi tror dom flesta kommer ha nytta av samt som underlättar att koppla med flera enheter.

Vi kan bland annat koppla upp samtliga multi-room högtalare antingen bluetooth, wifi eller om man vill streama via Google Chromecast, Apple Airplay eller Spotify Connect. Vi testade att använda oss utav bluetooth och Apple Airplay vilket fungerar alldeles utmärkt och det är lättare att koppla upp sig än man kan tro, såpass lätt att vi inte behövde läsa instruktionerna utan rattade till rätt val på ovansidan av högtalare. Det är också ett stort plus med Marshall att dom väljer att ha dessa rattar för att justera volym, bas, diskant samt source (källa) istället för att man gör det via appen eller på annat vis, volymen går fortfarande att styra via appen om det behövs.

Eftersom Stanmore är en multi-room högtalare så betyder det att man kommer kunna installera flera högtalare som spelar samma musik samtidigt eller om man vill att musiken följa med en till ett specifikt rum som man enkelt ändrar via appen. Detta är en funktion som allt fler tillverkare av högtalare kommer med och att Marshall är tidigt ute är ett stort plus med tanke på ljudet som deras högtalare levererar.

Det märks tydligt att Marshall använder sig av sin kunskap när det gäller att ta fram ljud som är klart samt rikligt med diskant som ger extra bra ljud för just rockmusik. Men man behöver inte vara orolig, att lyssna på annan musik låter minst lika bra och visa genrer som till exempel house-musik med lite mer bas i fokus låter riktigt bra men vi rekommenderar att dra ner basen ganska så mycket om man inte vill ha saker och ting på hyllan ska falla ner eller en arg granne.

Men förutom att man har möjligheten att koppla upp sig mot högtalare på olika sätt så finns det även sju kanaler man kan programmera att användas till olika saker som till exempel webbradio, Spotify spellistor eller varför inte hederlig radio såsom P1, P2, P3 osv.

Marshall har en enkel men stilren design som gör att högtalaren sticker ut lite om man jämför med andra konkurrenter vilket vi tycker är ett plus och fortfarande väldigt passande att ha bland alla andra möbler. Det är även en design som Marshall har haft i många år fast nu i ett mindre format. Byggkvalitén är verkligen bland det bästa vi har varit med om och då är det allt från materialvalen till hur knapparna och rattarna känns på högtalaren.

En nyhet med nya Stanmore Multi-room är att där man justerar volym, bas och diskant visar nu med hjälp av LED-belysning som är en liten detalj som gör att det känns lite mer exklusivt men definitivt passande. En detalj som vi gillade mer i tidigare Stanmore är att rattarna hade ett stop för till exempel max eller min medan hos de nya högtalarna så saknas detta stop och man kan ratta hur mycket man vill i båda riktningarna, inget som påverkar funktion eller kvalitet men en detalj vi gärna hade haft kvar.

Omdöme

Letar man efter en högtalare som ska passa in i hemmets inredning men ändå göra ett bra jobb när det kommer till ljud så har Marshall lyckats att kombinera just dessa två aspekter mer än väl.

Marshall Stanmore multiroom är mellansegmentet i den nya serien där Woburn är den största högtalaren och kanske den man ska satsa på om man vill ha mer rikligt ljud samt möjlighet till betydligt högre när det kommer till volym. Men designen på båda högtalarna är likvärdiga förutom storleken i sig som skiljer sig. Den största fördelen nu är att multiroom-funktionen finns vilket betyder att om man endast är ute efter en mindre högtalare i nuläget så kommer man fortfarande kunna köpa en större eller ännu mindre längre fram för att sen koppla samman dom via Marshall appen.

Vi har läst att priset har varit ett problem för många när det kommer till Marshalls högtalare men vi kan redan nu säga att priset finns där för man får verkligen vad man betalar för denna gången. Det finns betydligt värre högtalare som kostar betydligt mer som man ska hålla sig borta ifrån.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


8 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.