Det bästa av två världar har slagits ihop och enligt mig kan inte mycket gå fel, mina två favoriter har blivit ett.

Mina favorithögtalare är utan tvekan Marshall, man får riktigt bra ljud, hög kvalitet på deras produkter och kanske det bästa av allt en design som nog dom flesta känner till eller sett någon gång på en rockkonsert.

Jag vet att det finns dom som verkligen inte tycker om denna designen så det är självklart en smaksak men när det kommer till byggkvalitén samt ljudet som Marshall levererar så finns det inte många högtalare i samma prisklass som kan leverera samma.

Nu har dock Marshall gjort det som många väntat på och det är att erbjuda bland annat Stanmore II med en digital assistent och just nu den bästa på marknaden enligt mig, Google Assistant.

Stanmore II Voice är utrustad med en fem tum stor bas samt två diskanter där allt kopplas till en förstärkare på 80 watt. Vill man dock ha en lite mindre högtalare som även är lite billigare med Google Assistant eller Voice-funktionen som Marshall kallar det så är det Acton II Voice som gäller och kostar cirka 1000 kronor mindre.

Men när det kommer till Stanmore II Voice så handlar det inte om just specifikationerna utan istället har jag lagt fokus på att testa hur bra Google Assistant kommer fungera i en högtalare som inte är från Google och svaret är överraskande bra. Jag har varit imponerad med Google Assistant sedan jag testade på denna funktion för några år sedan men nu senaste tiden har den utvecklats rejält och för oss i Sverige stort plus att den har stöd för svenska språket också.

Kort och gott det ända vi behöver göra för att aktivera Google Assistant i Stanmore II är att säga “Ok, Google”  för att sedan helt enkelt börja sin konversation med assistenten, allt från att aktivera sina smarta lampor hemma, till att starta en spellista på spotify eller varför inte fråga Google Assistant om att berätta ett roligt skämt.

Ibland glömmer jag bort att jag faktiskt har denna tjänsten i en högtalare med stil och med fokus på ljudkvalitet som många andra högtalare i samma klass faktiskt saknar. Marshall har gjort det som jag väntat på så himla länge och nu väntar jag bara på att Woburn II ska få samma stöd.

Stanmore II Bluetooth kostar cirka 3 500 kronor medan Stanmore II Voice kostar en femhundring mer vilket enligt mig är helt klart värt pengarna. Det kan låta mycket för en högtalare som detta men man får valuta för pengarna, både när det kommer till funktioner men definitivt när det gäller ljudet som är det som fokuset ligger på.

Marshall Stanmore II Voice
 • 10/10
  Kvalitet - 10/10
 • 9/10
  Funktioner - 9/10
 • 8/10
  Installation - 8/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
8.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


8 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.