Det vara bara en tidsfråga innan Marshall skulle introducera sina första hörlurar med aktiv brusreducering och som vanligt gör dom det bra, riktigt bra.

Innan man testat på ett par hörlurar med aktiv brusreducering så kan vi redan nu säga att det är svårt att gå tillbaka och ännu svårare nu när vi fått chansen att prova på Marshalls första aktiv brusreducering hörlurar MID A.N.C som inte bara har överlägset bästa ljudet och komforten men nu även funktioner som vi inte kan vara utan.

Marshall som dom flesta kanske vet eller inte vet är ett väldigt starkt varumärke när det kommer till rock-kulturen och detta är något som blir både allt vanligare men i mina ögon även allt snyggare. Marshall MID A.N.C behåller sig design som bara skriker Marshall (på ett bra sätt) men det är det som gömmer sig under skalet denna gången som spelar roll där Marshall tagit det bästa ur två världar och gjort det som många väntat på.

Det som alltid varit viktigt för oss när det kommer till on-ear hörlurar är komforten, komforten samt funktionen på hur det är att ha på sig hörlurar om man har keps, mössa eller annan huvudbonad på sig, samt hur skönt lurarna sitter på huvudet en längre period, ibland flera timmar.

Marshall MID A.N.C har en ergonomisk design som kanske inte ögat kan avgöra men efter några timmars användning kan skallen göra det. Huvudbandet är omslutet av mikrofiber tillsammans med 3D-gångjärn som ska göra det enkelt att rotera fritt samt justera lurarna så dom sitter så “rätt” som möjligt. Flera av materialvalen hos Marshall MID A.N.C får hörlurarna att kännas väldigt påkostade och att man får valuta för pengarna, man får vad man betalar för både när det kommer till design, ljud och känsla.

När det kommer till ljudet hos Marshall MID A.N.C så vet vi av erfarenhet att när hörlurar är utrustade med aktiv brusreducering så kan detta påverka ljudkvalitén, men inte hos Marshall. Exakt vad Marshall gjort med sina MID A.N.C att det inte ska påverka vet vi inte men istället kan hörlurarna lägga all fokus redan från början med brusreduceringen igång på att leverera bästa möjliga ljudkvalitén precis som vi är vana vid annars.

För att den aktiva brusreduceringen ska fungera så är använder sig MID A.N.C av fyra mikrofoner som då mäter samt identifierar hur mycket samt när allt buller utanför ska blockeras i lurarna och detta utan att påverka ljudet eller kvalitén på ljudet. Värt att tänka på som vi märkte ganska snabbt är att om man har aktiv brusreducering igång så hamnar batteritiden i lurarna på knappt 20 timmar medan om man stänger av det har över 30 timmar musiklyssnande.

Det finns så mycket som vi tycker om med Marshall MID A.N.C att förutom sin design, stilren men ändå inte, ljudet, passande ljud för allt från hårdrock till vanliga ballader och tilllslut hur slittåliga hörlurarna verkligen är tack vare rätt materialval av Marshall gör att investera lite extra i hörlurar som Marshall MID A.N.C gör det värt de.

Omdöme

Ni har nog redan listat ut att Marshall MID A.N.C är helt klart mina favoriter, favoriter som kommer med största sannolik hålla i sig ett tag med tanke på kvalitén och kvalitén på ljudet. Priset på cirka 2 700 kronor kanske kan vara det som skrämmer iväg många men jag tycker samtidigt det är ett bra pris med tanke på vad man får och vad Marshall levererar för detta pris.

Som vanligt när vi får chansen att testa på en produkt som Marshall MID A.N.C så blir vi bara ännu mer nyfikna på vad Marshall har för fler framtidsplaner för sina produkter och hur långt kan dom egentligen gå utan att skjuta priserna alldeles för högt.

Marshall MID A.N.C
 • 10/10
  Kvalitet - 10/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 8/10
  Komfort - 8/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
8.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.