En klassiker, en favorit hos många har gjort en comeback som behåller sin design men som under skalet får det bästa möjliga från Logitech.

Något som fansen velat att Logitech ska göra bra länge är att lansera en av sina gamla möss med ny hårdvara och en av dessa favoriter hos många är MX500 som tror det eller ej lanserades första gången 2002 som sedan släpptes som MX510 år 2004 och en efterföljare till den musen som är MX518 kom 2005.

Logitech har lyssnat på sina fans och sina förmodligen lite på sig själva också och har valt att lansera MX518 på nytt fast denna gången är namnet MX518 Legendary för att inte blanda ihop dom. Designen och känslan av att hålla i nya MX518 är helt klart samma känsla som för 13 år sedan, men det som gömmer sig under skalet är där det spelar roll denna gången.

MX518 Legendary är utrustad med Logitechs Hero 16K-sensor vilket gör det möjligt att ha en DPI-upplösning på mellan 100 och 16 000 samt 400 IPS. Eftersom denna sensor har hyllats av många, både amatörer men även professionella så är det helt klart det rätta valet för denna efterlängtade mus.

Det jag gillade starkt med MX518 Legendary är designen, hur den sitter i handen och att en såpass gammal design håller än idag och faktiskt sitter bättre samt skönare att använda än många andra möss från Logitech som har en betydligt högre prislapp.

Såna små detaljer som placeringen av sidoknapparna sitter verkligen rätt, på sin plats, perfekt avstånd och perfekt placering att jag tror dom flesta kommer åt dessa två knappar utan problem. Det är såna små detaljer som jag bara älskar med MX518 Legendary och funktioner som våra nya möss har som att till exempel ändra DPI direkt på musen med ett enkelt knapptryck.

Det jag tänker på istället är vad som egentligen hände med dagens möss eftersom man måste ta tillbaka en klassiker för att göra sina fans glada. Sensorerna har helt klart utvecklats rätt men när det kommer till designen på dagens gamingmöss så är det stor skillnad, mycket har hänt och tyvärr inte alltid till det bättre.

Det ända jag egentligen kan klaga på är scrollhjulet som av någon anledningen denna gången verkar vara något som Logitech snålat på, känns inte alls lika stabil och samma känsla som på deras andra gamingmöss, dock möss för en högre prislapp men borde ändå inte vara något problem att utrusta med samma hjul i MX518 Legendary.

MX518 Legendary är en mus jag skulle rekommendera dom flesta, man får en av dom bästa sensorerna på marknaden och musen kostar endast cirka 600 kronor. Dock får man ingen typ av RGB-belysningen eller en mus som skriker gaming, men är man som jag som inte behöver eller vill ha det så är MX518 Legendary perfekt. Stilren gaming mus med bra prestanda till en relativt låg prislapp idag med tanke på vilka galna priser vissa tillverkare tar för sin utrustning.

Logitech MX518 Legendary
 • 7/10
  Kvalitet - 7/10
 • 5/10
  Funktioner - 5/10
 • 8/10
  Prestanda - 8/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
7/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.