Logitech G915 är en ny favorit hos mig och det hela blir ännu bättre då det nu är ett trådlöst gamingtangentbord med slimmad design och toppklass brytare.

Ett trådlöst mekaniskt gaming tangentbord från Logitech, bara man läser allt detta låter som det perfekta tangentbordet och det finns mycket som jag gillar med G915, nästintill allt.

Det första som jag la märke till var den tunna och slimmade designen hos G915 och detta fick mig ganska snabbt att tveka till dom mekaniska brytarna samt hur känslan blir att skriva och spela på ett så slimmat tangentbord då tidigare erfarenhet av detta inte varit bra alls.

Men Logitech har lyckats få till en slimmad design tillsammans med bra brytare vilket gör att G915 både är väldigt bekvämt och enkelt att skriva på men samtidigt som det är ett tangentbord skapat för gaming som jag gillar minst lika mycket. Det finns macro-knappar på vänster sida om man vill ha det men detta är något som jag väldigt sällan använt fastän jag försökt dra nytta av dessa.

Förutom sin slimmade design och riktigt bra brytare så finns det ännu mer saker som jag gillar med G915 som jag alltid velat ha och det är media knapparna, fysiska media knappar som Logitech av någon anledning kommer och går med på sina tangentbord. G915 har alltså knappar för att pausa musik, byta låtar samt stänga av ljudet helt, sen finns det även ett större hjul där man kan justera volymen och även detta är gjort snyggt samt med hög kvalitet. Knapparna har en gummikänsla medan volymhjulet är i något metalliknande material och ger en hög kvalitetskänsla.

Att G915 är trådlöst ska man inte oroa sig över alls, speciellt inte när det kommer från Logitech med deras erfarenhet och där vi fått se trådlösa gaming möss sedan en tid tillbaka, jag mer fundersamt över varför vi inte har fått se fler trådlösa tangentbord istället men kanske är detta en trend som kommer vända nu. Inte helt oväntat så använder sig G915 av Logitechs egna Lightspeed där man inte märker några som helst fördröjningar och ska enligt Logitech ha “super-fast 1 ms performance”.

Är man orolig över batteritiden kan jag säga att man kommer klara sig riktigt länge, väljer man att stäng av RGB helt så har man över 130 dagar av batteritid, väljer man dock att ha igång RGB så får man nöja sig med ungefär 10 dagar, detta är siffror från Logitech och jag har valt att ha RGB-belysningen på max hela tiden och jag fick ut ungefär 12 dagar vilket är helt ok och Logitech G Software är nästan ett måste att ha installerat för att hålla koll på bland annat batteritiden samt att mjukvaran varnar när batteriet börjar ta slut. Nackdelen med trådlös eller som Logitech valt att inte ta med är att man laddar fortfarande via micro-USB och inte USB-C som blir allt vanligare idag. Hade vi fått se USB-C istället i ett såpass dyrt och nytt tangentbord kunde snabbladdning vara ett alternativ men kanske är detta något vi får se i framtiden.

Det finns mycket jag tycker om med G915 och Logitech har verkligen tagit fram ett tangentbord som jag gillar och fastnat för, men det som kommer skrämma iväg många och som jag har svårt att argumentera för är priset. Priset ligger på 2 690 kronor just nu och det är väldigt mycket pengar för ett tillbehör. Visst kan man se det som en typ av investering men för det priset kan man faktiskt köpa två riktigt bra tangentbord om man ska byta ut i framtiden.

Logitech G915 har i stort sett allt det jag alltid varit ute efter slimmad design, gaming funktioner, trådlöst, bra brytare, mediaknappar och mestadels nödvändiga funktioner. Finns funktioner som saknas men som jag klarar mig utan tack vare teknik från Logitech som till exempel gör att batteritiden faktiskt är nästan två veckor om man är beroende av RGB men klarar man sig utan har man alltså över 100 dagar batteritiden vilket helt klart är godkänt.

Logitech G915
 • 10/10
  Kvalitet - 10/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 9/10
  Design - 9/10
 • 5/10
  Pris - 5/10
8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.