En av världens mest populära spelmus G502 blir nu trådlös och allt blir bara bättre med samma imponerande design.

Många tror oftast att den dyraste musen är den bästa, men så behöver det inte alltid vara och framför allt när det kommer möss och tangentbord till PC, ännu mer specifikt inom gamingvärlden.

Enligt mig så har Logitech lyckats få in alla godbitar när det gäller deras möss och funktioner i G502 Lightspeed där vi förutom den nya Hero 16k-sensorn även hittar funktionen att ladda musen trådlöst via musmattan Powerplay som enligt mig fungerat helt felfritt i över ett år nu.

Men förutom att ha en funktion som trådlös laddning så finns det mycket mer som måste passa in med en gamingmus och väldigt mycket av detta har gjorts nästan perfekt med Logitech G502 LIGHTSPEED som egentligen är en “gammal” mus som fått sig en uppgradering men främst på insidan.

Sensorn är den största nyheten som nu är Logitechs bästa sensor Hero 16k som klarar av 100 – 16 000 DPI som jag gillar starkt främst för att den gör sitt jobb väldigt bra utan att man behöver göra allt för många inställningar, egentligen behöver man inte göra nånting men möjligheterna är stora med denna sensorn.

Sen att Logitech även lyckats trycka in tekniken för LIGHTSPEED som gör det möjligt att ladda musen trådlöst via musmattan som inte är ett måste men ett stort plus då jag föredrar trådlösa möss främst för att prestandan är inte skiljer sig allt för mycket mot möss med kabel. Dock får nog just LIGHTSPEED-tekniken priset att sticka iväg lite och det är lite synd då priset på Logitech G502 LIGHTSPEED är alldeles för högt och denna produktens största minus.

Precis som med originalet G502 så följer det med extra vikter som man placerar under musen, detta är något som jag aldrig använt mig utav och är nöjd med musens vikt eller helt enkelt vänjer mig vid det. Det märks tydligt att Logitech är nöjda med designen när det gäller G502 då designen är i stort sett identisk och alla placeringarna av knapparna är fortfarande samma, dock finns det lite brister där fortfarande för mig där tum-knapparna sitter lite för långt fram samt den tredje tumknappen kunde jag vid olika tillfällen i spel råka trycka på, fördelen är att man kan ju alltid stänga av funktionerna på dessa knappar om man inte har någon användning utav dom.

Det som Logitech gör just nu är enligt mig både smart och ett bra val då dom har flera möss med väldigt bra designer som sitter bra i handen men som egentligen behöver Logitech nya hårdvara som är just det som händer just nu. Logitech G502 LIGHTSPEED är bara en av mössen som fått sig ett lyft och många fler är på gång.

Logitech G502 LIGHTSPEED är en mus jag rekommenderar starkt, största minuset enligt mig är priset som ligger på cirka 1 500 kronor och det är väldigt högt, främst för att kunna använda sig av LIGHTSPEED tekniken så måste man även ha PowerPlay-mattan som bara den kostar ungefär 1 000 kronor, totalsumman blir väldigt högt. Logitech har dock G502 utan den trådlösa tekniken, G502 Hero som också är samma design fast med kabel och den omtalade Hero 16K-sensorn.

Logitech G502 LIGHTSPEED
 • 9/10
  Design - 9/10
 • 9/10
  Funktioner - 9/10
 • 8/10
  Prestanda - 8/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.