Logitech har helt klart flera av mina favorit gamingprodukter och G502 är inget undantag, men vart brister det i slutändan då?

Logitech G502 är ingen ny produkt dock så är Logitech G502 Hero en ny uppdaterad version av den redan populära musen.

Jag har själv använt mig av Logitech G-serie väldigt länge och detta främst för att den håller kvalitén som jag väntar mig men även för att den har funktioner samt prestanda som passar mig både i spel men även när jag gör mitt arbete då man spenderar många timmar framför en dator. Jag tror ärligt talat inte att jag har en ända Logitech-produkt ännu som slitits ut såpass mycket att jag varit tvungen att slänga den utan det har mer blivit för nya produkter kommer in till redaktionen och det helt enkelt byts ut.

Designen på G502 Hero är lite annorlunda mot deras andra möss men det märks väldigt tydligt redan från första användningen att Logitech har tänkt på mycket detaljer när det kommer till komfort och funktioner. G502 Hero är utrustad med fem knappar totalt där tre av dessa kommer man åt med tummen och just den tredje knappen gör en hel del och är väldigt lätt att komma åt, placering är nästintill perfekt samt storleken på knappen. Såna detaljer man inte lägger märke till annars om man inte får chansen att använda musen i ett par timmar till en början.

Scrollhjulet har två lägen som för mig är väldigt användbart, kanske inte i spel men det är väldigt användbart när jag jobbar där man kan “frikoppla” hjulet vilket betyder helt enkelt att hjulen inte har sina hack utan kan rulla helt fritt, två lägen varav ena är ganska viktigt i spel medan andra är perfekt för annat arbete.

En funktion som jag dock aldrig har använt hos någon mus hos varken Logitech eller annan tillverkare är möjligheten till att lägga till vikter i musen. I G502 Hero gör man detta på undersidan, jag har inte använt mig av detta men möjligheten finns.

Max DPI för G502 Hero är 16 000 där DPI inte ligger i fokus i denna sensorn utan hur sensorn kan hantera detaljer, denna siffran brukar allt oftare vara betydligt högre men istället vill man lägga fokus på hur bra sensorn kan prestera vid mindre rörelser samt hur mycket detaljer musen klarar av att ta upp, något som jag inte haft det minsta problem med gällande G502.

Jag kan ärligt talat säga att när jag testat möss senaste tiden så har jag aldrig haft några problem med prestandan utan det jag lagt mest fokus på är att musen ska vara komfortabel att använda längre period, mjukvaran ska hålla måttet samt att hårdvaran i sig inte ska bugga i musen vilket faktiskt händer där sensorn kan balla ur helt.

Logitech har precis som tidigare fått till en bra balans på sin mus när det kommer till använda musen till jobb eller spel. Sensorn gör ett riktigt bra jobb och tack vare mjukvaran Logitech Gaming Software så kan man enkelt skapa sina profiler för olika användningsområden, mjukvaran har jag alltid tyckt är lätt att navigera sig på och enkelt att förstå alla funktioner som till exempel G502 Hero har att erbjuda.

G502 Hero gör mig inte besviken och Logitech fortsätter att överraska fastän att detta egentligen “bara” en uppdaterad version av deras redan populära mus. Det ska bli intressant och se i framtiden vad Logitech G-series har att erbjuda och vad för produkter vi kommer att få se, främst om vi kan få se något som sticker ut lite mer än vanligt.

Logitech G502 Proteus Spectrum
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 7/10
  Funktioner - 7/10
 • 8/10
  Prestanda - 8/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
7.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


6 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.