Ultimate Ears eller ska vi säga Logitech är tillbaka med sin omtalade Boom högtalare i tredje generation som äntligen fått en efterlängtad funktion.

Att ha en riktigt bra vatten och dammtålig högtalare är enligt mig ett måste, vare sig man använder den i duschen, badkaret eller när man är ute på äventyr så är Boom 3 en högtalare som man inte behöver tänka på något utav det egentligen.

Boom har alltid varit tåliga högtalare och tredje generationen nu är verkligen inget undantag, tvärtom så har UE gjort högtalaren mer tålig än någonsin tidigare. Detta med hjälp av ett helt nytt material som annars används i brandutrustning och motorcykeljackor faktiskt. Hela högtalare är täckt med detta material vilket samtidigt gör att Boom 3 känns robust och ger en hög kvalitetskänsla redan från uppackningen från sin låda.

Men UE har tagit det ett steg längre och man vill inte bara göra en högtalare som tål vatten utan UE har även gjort så att högtalaren kan flyta om man skulle tappa den i poolen eller badkaret, man behöver helt enkelt inte oroa sig för att högtalaren ska bli vattenskadat på något sätt. Den runda designen är enligt mig perfekt för en portabel högtalare som Boom där man inte bara enkelt håller i den men även enkelt kan placera den, hantera den och det ser betydligt mer exklusivt ut med rund högtalare enligt mig.

Volymknapparna är på framsidan och har växt till sig i storleken om man jämför med Boom 2 där det i stort sett är omöjligt att missa. Den största nyheten denna gången är en ny “magisk knapp” på ovansidan där vi ha möjligheten till att pausa, starta samt byta spår med hjälp av en knapp. En knapp som jag länge har väntat på och saknade enormt i Boom 2.

Som ni kanske redan listat ut så är Boom 3 helt trådlöst och allting görs via bluetooth där den första parkopplingen är enkel, det finns ytterligare en knapp på ovansidan som lyser, håll nere den tills man hör ett ljud och lampan lyser, ta fram telefonen som man ska parkoppla med och högtalaren bör dyka upp bland upptäckta bluetooth-enheter. Detta räcker att man gör en gång och detta väldigt enkel första gång. Ett minus med högtalaren är att man nu endast kan köra trådlöst, det finns alltså ingen 3,5 mm-ingång i högtalaren längre utan det är endast bluetooth som gäller.

Man behöver heller inte oroa sig för att ha för många enheter parkopplade med högtalaren då den klarar av upp emot åtta källor och av någon anledning så kan två av dessa källor vara uppkopplade samtidigt, detta rekommenderas dock inte då när vi testade detta var med om en och annan störning till och från. Precis som hos tidigare Boom så kan man ha en riktigt stor fest med högtalarna och detta genom att man kan koppla ihop upp till 150 högtalare samtidigt och skapa ett “partyläge”. Allt detta görs via UE appen till antingen iOS eller Android som även den har fått en helt ny design denna gången, jag har dock inte testat på detta men ska försöka mig på att införskaffa flera Boom-högtalare och se hur bra och synkat detta egentligen är med så många högtalare.

På undersidan av högtalaren hittar vi nu möjligheten till induktionsladdning om man inte vill ladda via micro-USB, men för att kunna dra nytta av denna induktionsladdning så måste man köpa laddstationen extra och är alltså inget som följer med högtalaren.

Ljudet har blivit betydligt bättre än hos Boom 2 och inte enbart när det kommer till högre volym men man ha ökat på basen i högtalaren vilket gör att man får ett mer djup i ljudet. Perfekt när eurovision drar igång inom kort och den viktigaste frågan är ju som sagt vem kommer vinna, vem får ta sig an nästa års Eurovision och ibland kan  ännu mer med eurovision bets 2019. Man ska inte vänta sig att basen får högtalaren att komma till liv men ljudet är helt klart betydligt bättre än jag hade förväntat mig med tanke på storleken, trådlöst och vattentålig. Den största skillnaden enligt mig mellan Boom 2 och 3 är att vi kan ha betydligt högre volym nu med klarare ljud som varit något jag väntat på förutom den “magiska knappen”.

UE har gjort ett riktigt bra jobb med Boom 3 och då inte enbart med designen utan även med ljudkvalitén och funktionerna som lagts till där jag nu helt klart ser fram emot fjärde generationen som jag hoppas på ännu fler funktioner.

Boom 3 har fått sig ett rejält lyft och flera nyheter

 • “Trådlös” laddning
 • Bättre placering av laddporten
 • Bättre ljud
 • Mer tålig
 • Flyter i vatten
 • “Magiska knappen”

Det finns oftast inte särskilt mycket som man kan göra med en högtalare men UE har lyckats ge Boom 3 ett lyft, en uppdatering som är värd varenda krona och detta även om man sitter på andra generationen då trean har funktioner som säkert många har saknat.

Ultimate Ears Boom 3
 • 9/10
  Design - 9/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 9/10
  Kvalitet - 9/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.