LG gillar att experimentera med skärmar och vad sägs om en telefon med dubbla skärmar på framsidan?

LG avslutade 2015 med att lansera en ny telefon med lite ny teknik som vi inte riktigt hade räknat med eller trodde att LG hade på gång. LG visade upp tekniken på CES 2015 men dröjde alltså till slutet på året innan vi fick se en telefon från dom med dubbla skärmar på framsidan.

V10 är ingen liten telefon med en skärm på 5.7 tum tillsammans med ännu en skärm på övre kanten av telefonen på 160 pixlar och är precis lagom för att visa notiser, tid & datum eller om man vill ha sina favoritappar där för att lättare komma åt dom. Det finns flera olika sätt att ställa in denna skärmen vad man vill ska visas eller inte. Många tycker den påminner en hel del om Samsung “sidoskärm” som dom har på sina Edge-modeller men vi vet inte om vi riktigt kan hålla med, tanken verkar vara densamma men inte utförandet. Extraskärmen kan alltså vara på konstant om man väljer det men det kommer även kosta er en hel del batteritid så frågan många genast ställer sig är varför man då ska ha denna skärmen om man inte kontant kan ha den igång utan att tömma batteriet.

lg-v10-3

Men förutom dessa två skärmar som gör lika bra jobb som hos G4 så är hela konstruktionen av telefonen och kvalitetskänslan verkligen något utöver det vanliga. Ramen runt telefonen är av metall vilket får en helt annan känsla, även baksidan har något nytt material vilket gör det lättare att hålla i telefonen fastän den är nästan sex tum stor. Precis som tidigare LG-telefoner senaste tiden så är fingeravtrycksläsare på baksidan och det är något man snabbt vänjer sig vid, ända problemet vi såg här var hur storleken kan göra det svårt att komma åt knappen med en hand men denna telefonen är nog ändå något man helst håller med båda händerna med tanke på storleken.

Specifikationer

Modell LG V10
Operativsystem Android 5.1.1 (lollipop)
Mått (H x B x D) 159.9 x 79.3 x 8.6 mm
Vikt 192 gram
Processor Snapdragon 808
Minne 4GB
Skärm 5.2” QHD 2560 x 1440 pixlar (424 ppi)2.1″ 1040 x 160
Lagring 64GB + stöd för microSD upp till 128GB
Kamera Bak: 16MPFram: 5x2MP
Batteri 3 000 mAh
Anslutningar MicroUSB
3,5mm uttag
Nätverk LTE
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 4.1
NFC
Färg Space blackLuxe WhiteModern Beige

Ocean Blue

Opal Blue

Under skalet hittar vi en Snapdragon 808 som låter som ett konstigt beslut med tanke på att telefonen släpptes soppas sent och många frågar sig varför inte en Snapdragon 820 kunde få plats, men mycket pekar också mot att man valde att ha samma processor som i tidigare flaggskeppet LG G4 och där gjorde processorn en riktigt bra jobb.

Men förutom två skärmar så är V10 även utrustad med två kameror fram där båda kamerorna är på fem megapixlar men skiljer sig till optik samt brännvidd där man kan skifta mellan kamerorna genom ett enkelt knapptryck. Det beror helt enkelt på vad för typ av selfie man vill ta, om man vill fånga med så mycket som möjligt bakom en eller om man vill koncentrera sig på en sak i bilden.

Kameran på baksidan är på 16 MP och vi misstänker att det är samma sensor som sitter i LG G4 vilket gör ett helt OK jobb med lågt brus och bra på att ta in mycket ljus. Kamera-appen har fått sig ett lyft där man kommer åt alla inställningar direkt och runt hela bilden finns dom olika knapparna för dom olika inställningarna lättillgängliga. En app som vi misstänker kommer även till andra LG-lurar inom kort.

LG V10 sticker ut mest när det kommer till kvalitén av telefonen och materialvalen man gjort som gör att hålla i telefonen känns väldigt “lyxigt”. Men det finns vissa brister och det känns som att LG V10 är mer en “experiment telefon” för LG för att se vad konsumenterna tycker än en telefon som dom verkligen tror på.

Så att välja mellan LG G4 eller V10 skulle vi nog ändå rekommendera en G4 som har lite mindre skärm (5.5 tum) men minst lika bra kvalitetskänsla och tömmer inte batteriet lika snabbt som V10.

lg-v10-1

Omdöme

LG V10 är ingen dålig telefon och har en väldigt hög kvalitetskänsla, men vi har ändå svårt att se syftet med just denna telefonen när LG redan har en bra telefon (G4) med liknande specifikationer förutom två skärmar och två kameror. Telefonen känns som att vara lite av något experiment dom gör och vill se vad konsumenterna använder och egentligen vill ha i en telefon.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Skärmen
  • Bra kameraapp

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Ovanligt bred
  • Batteritiden

[/column]

lg-v10-5

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


4 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.