Test: LG G4

LG har visat upp sitt nya flaggskepp och med en kvalitetskänsla av toppkvalitet är frågan om även hårdvaran håller måttet eller om det bara är specifikationerna som imponerar?

LG G4

När hösten börjar närmar sig på året är då dom flesta tillverkarna ha visat upp sina flaggskepp och det är dags att jämföra vilken av årets flaggskepp som är bäst och vi måste säga att LG ligger riktigt bra till denna gången.

När vi fick in G4 till redaktionen var förväntningarna redan då skyhöga och vi visste nästan redan då att telefonen kanske är en vinnare. Som tur är fick vi en G4 med läderbaksida och det var lite de som vi hade i fokus på och att vi ville känna hur LG lyckats få till kvalitets känslan på telefonen denna gången och visst har dom lyckats.

lg-g4-3

Telefonen som har en skärm på 5.5 tum är alltså en stor telefon men fortfarande skön att hålla i och läderbaksidan som man kan välja till är verkligen läder och inget annat. Det är av hög kvalitet och efter att vi testat telefonen i två veckor så känner man att det är slittåliga och inget man behöver oroa sig över att det ska slitas ut snabbt.

LG verkar gilla detta med böjda eller krökta skärmar och även G4 har en liten böjning på sin skärm, det är inget man tänker på eller som stör en om man nu inte vill ha de men det finns där och ska bland annat hjälpa att inte repa skärmen lika lätt om man t.ex lägger den ner med skärmen neråt.

Skärm av toppklass

Att LG precis som Samsung är duktiga på skärmar är det inge tvekan om och att man utrustat G4 med sin bästa skärm märks, en ljusstyrka som nästan bländar en och en färgåtergivning som är av toppklass gör att skärmen är väldigt trevlig att jobba. Knock code som LG pushar fram mer och mer fungerade varenda gång när vi testade och detta kan kännas både säkrare men även snabbare än fingeravtrycksläsare eller pinkod.

Knock code går ut på att man “knackar” på skärmen i ett speciellt mönster som telefonen lär sig och på så sätt låser man upp sin telefon. Skulle man glömma sin kod eller liknande finns alltid andra upplåsnings metoder så som sifferkod m.m.

Batteriet finns där

Batteriet som är på 3 000 mAh är utbytbart något som allt fler verkar välja bort som möjlighet men LG håller kvar vi det och något som hyllats av många och då även oss. Batteritiden är helt ok, vi kunde få ut ungefär en heldag användning och då med mycket mail, sms samt Spotify. Värt att tänka på med alla större telefoner är att sänka ljusstyrkan på den och inte välja auto då även detta kan dra en del batteritid. Vi är nöjda med batteritiden och möjligheten att kunna ha med sig flera vid längre reser är en enorm fördel om man inte har laddare nära tillhands.

lg-g4-6

Frågan som många ställer sig är varför LG valt att köra på Snapdragon 808 istället för 810. Det vi vet är att det var en del rykten om att LG hade överhettnings problem med 810, men enligt LG själva så är det inte anledningen utan handlar istället om tillgängligheten.

Men tro inte att ni tappar allt för mycket om ni väljer LG G4 med 808 istället för en telefon med 810, visst hamnar 810 snäppet högre men använder ni telefonen till vardags utan några tunga appar så kommer ni inte märka särskilt mycket i skillnad utan klarar er gott och väl på 808.

Knappar på baksidan håller i sig

Även LG G4 har volym- samt power-knappen på baksidan precis under kameran och detta har varit något som många har varit skeptiska till, men inte vi. Knapparna sitter väldigt bra till, lätt att känna vilken knapp som är vilken för att t.ex höja eller sänka när man väl håller i telefonen eller är i ett samtal.

Att låsa upp telefonen är inte heller något problem om den ligger på borde då LG erbjuder knock code, man måste alltså bara röra vid skärmen det mönstret man valt för att låsa upp telefonen. Höja och sänka däremot ser vi ingen annan lösning än att man får komma åt knapparna på baksidan om telefonen ligger på bordet.

Mjukvarumässigt är det Android 5.1 som gäller och inte helt oväntat så slänger LG på sin design med några av sina appar och en ny som liknar Google Now till viss del. Ett exempel är att den kan påminna en om att ta med paraplyet om man ska ut om regn finns i sikte.

Det märks att LG vill få deras system att smälta in så mycket som möjligt med Android och man har lyckats till en viss del men vi skulle helst vilja slippa se dessa onödiga apparna helt, men LG är som sagt inte ensamma om detta så inget vi ska hänga dom för.

 

Specifikationer

Modell LG G4
Operativsystem Andoid 5.1 (lollipop)
Mått (H x B x D) 148.9 x 76.1 x 6.3 mm
Vikt 155 gram
Processor Qualcomm Snapdragon 808
Minne 3GB
Skärm 5.5” IPS LCD 2560 x 1440 pixlar (538 ppi)
Lagring 32GB + stöd för microSD upp till 128GB
Kamera Bak: 16MPFram: 8MP
Batteri 3 000 mAh
Anslutningar MicroUSB
3,5mm uttag
Nätverk LTE
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.1
NFC
Färg Plast: Grå, vitt, guldLäder svart, läder brun och läder röd.

lg-g4-betyg

Omdöme

Äntligen får vi ta del av en flaggskepps telefon som levererar och ger en känsla som verkligen ger en hög kvalitet. Det är även en snygg telefon men att man växt till den lite är frågan varför.

LG är annars duktiga på att släppa lite olika modeller av just G4 och där brukar man lyckas trycka in en mindre variant för dom som inte är behov av just 5.5 tum.

Bättre-stämpel var det inge tvekan om och en bäst-stämpel var inte långt ifrån men ju längre tiden gick med telefonen så finner vi mindre brister med t.ex skärmen som inte presterade helt 100%. Men LG G4 är utan tvekan en köpvärd telefon och är man ute efter en ny Android-lur ska man satsa på G4 idag.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Kvalité
  • Skärmen
  • Möjlighet till byta batteri

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • UI
  • Batteritiden
  • Knapparna på baksidan?

[/column]

 

0 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] plats, men mycket pekar också mot att man valde att ha samma processor som i tidigare flaggskeppet LG G4 och där gjorde processorn en riktigt bra […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.