Ytterliggare en tablet har nu passerat våra tester. Lenovo ThinkPad Tablet 2, levererar den hela vägen?

Lenovo ThinkPad Tablet 2 är en tablet i mängden, bortsett från Windows 8, vill säga. Windows 8 i tabletform är betydligt mycket mer förstående än i laptopformat. Tablets har nog inte så svårt att slå sig in på marknaden då det är mycket smidigare att ta fram sin tablet än sin bärbara dator, dels med tanke på att du antagligen haft din bärbara dator avstängd och tableten drar så lite batteri att den oftast är på hela tiden. ThinkPad Tablet 2 är en bra tablet!

Design

Den är liten och smidig och inte mycket till ”dödutrymme” utan mest skärm, den ligger bekvämt i händerna och man kan även köpa till en Styluspenna som förvaras i tableten i ett smidigt litet fack på sidan. Skärmen är av LED och storleken är 10.1″ med en upplösning av 1366 x 768. Fem-punkts touch vilket är mer än tillräckligt, dock är det en liten miss av Lenovo som missat att råkar man hålla lite för hårt i enheten så blir det missfärgningar på skärmen. Det beror med största sannolikhet på att enheten är så tunn och skärmen kommer i kontakt med något bakifrån, men ändå en miss då det uppkommer när man lyfter upp tableten.

IMG_4086

Användarvänlighet

Precis som de flesta i tekniksvängen påpekat och antytt till så är det en liten ”inkörningstid” med Windows 8, men 8an gör sig mer förstådd på en platta än t ex en dator. Sen finns möjligheten att köpa till tangentbordsdocka och styluspenna vilket gör plattan lite mer bekväm. Även fast en del av poängen försvinner med tangentbordsdocka. Utöver det så är det en väldigt smidig liten tablet som inte vägder mycket och ligger relativt bra i handen. Med 64 GB lagringsutrymme så räcker det länge på en tablet, men med möjlighet att utöka med ytterligare 64 GB via microSD ses som en stor fördel.

Under skalet

Modell Lenovo ThinkPad Tablet 2
Operativsystem Windows 8 Pro 32-bit
Mått (B x D x H) 26 x 16 x 9 cm
Vikt 0,58 KG
Processor Intel Atom Z2760 Processor 2 x 1.8GHz
Minne 2 GB LP-DDR2
Skärm 10.1″ HD LED 1366 x 768
Lagring 64 GB
Kan utökas till 64 GB till med microSD
Kamera Front kamera 2.0 MP
Bakre kamera 8.0 MP
Batteri Lithium-Polymer Batteri 30Whr
Anslutningar MicroUSB
3.5mm Hörlur
HDMI
Dockningsport
Simkorts läsare
microSD
Nätverk WLAN 802.11 a/b/g/n
Bluetooth 4.0
GSM
Pris 7 500 :-

IMG_3987

Omdöme: 

Överlag är det en bra tablet, med små missar. Priset skulle kunna vara något lägre, men det är inget farligt pris med tanke på lagringsmöjligheten i just detta exemplar som vi testat. Smidigheten och lättheten i enheten i sig gör att den får sig en bra-stämpel! Dock med ett stort D så är även Lenovos ThinkPad Tablet 2 försedd med bloatware ifrån Lenovo vilket gör att den får en svag bra stämpel!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.