Vi har nu testat ett lite lyxigare fodral till Sony Xperia Z Ultra, det är ett handgjort läderfodral från Noreve

Här är ett fodral för dig som vill ge din mobil det där lilla extra. Med Novere’s handgjorda läderfodral passar mobilen in på de flesta ställen, trots sin storlek. Men frågan är nu hur Novere’s fodral fungerar som skydd för din mobil?

Skyddande

De flesta som köper ett fodral gör det av en anledning, skydda mobilen från fall. Då fodralet är ett så kallat ”flipcase” så skyddar det naturligtvis de största ytorna då fodralet täcker hela baksidan och hela framsidan. Nackdelen med Novere’s lösning med just detta fodral är att fästet runt om mobilen är relativt sparsamt vilket gör att mobilens kanter exponeras en hel del, mobilen hålls dock på sin plats.

Fördelen är dock att du kommer åt alla kontakter och luckor på telefonen, även när den sitter helt i fodralet. Då det är sparsamt med, i detta fall läder, så blir fodralet inte riktigt så klumpigt som det gärna blir med ett flipcase.

Design

När det kommer till Noreve’s fodral så handlar det väldigt mycket om design och känsla. Detta märks redan innan man sätt fodralet. Allt kommer inpackat i en påkostad röd/svart pappförpackning med rött mönster. När förpackningen öppnas så hittar vi en röd tygpåse och på insidan av locket är det ett tryckt palats i silver. Väl i tygpåsen hittar vi fodralet som luktar nytt läder. Just vårat testexemplar är skinande svart och har en härlig känsla över sig.

Utsidan är helsvart och lätt vadderad med loggan i det nedre högra hörnet som tycks vara av silverfärgad metall. Baksidan är hårdare och har texten ”NOREVE Saint – Tropez” tryckt i silver. Telefonen hålls i ett stadigt grepp med hårda stödkanter inbundna i läder som drar sig upp från bakstycket. Här har Noreve lyckats hålla alla öppningar exponerade så man kan nå allt som behövs på mobilen så som microSD, miniUSB och 3,5mm uttag. Vill man sätta telefonen i ”videoläge” (horisontellt stående på bordet) så är det bara böja fodralet på baksidans mitt så släpper vänster långsida från telefonen och du kan låta den luta mot framsidans insida som också det är klätt i läder, denna gången med trycket ”NOREVE” ingraverat. Såhär sätter du också i/tar ur telefonen ur fodralet, böjer baksidan lätt på mitten och sedan drar ut mobilen åt vänster. Det är också praktiskt om man vill ladda mobilen i en dockningsstation då kontakten till ”dockan” är det ända som täcks av fodralet.

Prisvärt?

Nu kommer vi till en av de viktigare frågorna, priset. Noreves fodral är utan tvekan ett premium-fodral vilket märks i hela användandet, uppackning, doft, slitstyrkan och känslan. Fodralet har allt detta, men till ett relativt högt pris på 468 kronor. Det höga priset beror såklart på design, materialval och märke vilket känns rimligt efter att ha testat det. Om det är värt det är upp till var och än. Detta är ett fodral som riktar sig till designintresserade, en grupp som ofta kan lägga extra pengar för lite extra lyx.

fodral-8

Omdöme

Noreve gör här ett riktigt bra jobb genom att bygga ett praktiskt, snyggt och slitstarkt fodral i en snygg förpackning. Det höga priset drar ner betyget till en stark ”bra-stämpel” där köparens ekonomi kan lyfta upp det till ett bättre. Är du ute efter ett fodral i denna prisklassen så levererar Noreve mycket hög klass! Är du mer ute efter ett slit-och-släng-fodral så bör du gå ner ett par hundralappar i pris.

Fodralet finns i färgerna Svart, röd, brun och vit. Modellen finns även till flera telefoner så som Sony Xperia Z2 som kommer inom kort.

Finns att köpa på mytrendyphone.se där du även hittar Noreve’s större utbud till olika telefonmodeller.

Pris: 468 kronor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.