JBL är utan tvekan kända för sin höga kvalitet och ljud av världsklass och varför då inte testa deras flaggskepp när det kommer till trådlösa hörlurar.

När vi fick in JBL Everest Elite 700 på kontoret så fick vi genast ett leende på läpparna och mycket för den ”lyxiga” förpackningen och när man enkelt öppnar upp och ser hur Everest Elite 700 nästan lyser upp och man vill bara slita dom ur sin kartong.

jbl-everest-700-2

Designen på Everest Elite 700 är väldigt stilrent och man försöker ha så lite ”kanter” som möjligt vilket uppskattas och när man tar upp dom för första gången så känns det väldigt bra, man får känslan av att kvalitén är som JBL brukar leverera och med tanke på att Everest Elite 700 kostar nästan 3 000 kronor så är detta nästan ett krav från oss.

Ett stort plus som vi gillade med JBL Everest Elite 700 var appen till iOS och Android som inte är ett måste men ett stort plus där man i appen kan ställa in EQ men även ställa in hur mycket brusreduceringen ska reducera. En annan viktigt detalj är att man enkelt kan se batterinivån i både appen men även i notiscenter på iOS.

jbl-everest-700-5

Det finns även fyra knappar på hörlurarna där två av dom finns där för ljudreglage och två finns där för att paus/start av musik samt av/på knapp som enkelt indikeras av små LED samt att hörlurarna förklarar med en röst om de är sammankopplade med en enhet eller lågt batteri.

jbl-everest-700-4

Hinner man inte ladda sina hörlurar som man gör via micro-USB så följer det även med en kabel med 3.5mm-port hane i båda ändarna så kabel möjligheten finns fortfarande.

JBL Everest Elite 700 går lätt att vikas ihop för transport där även ett mjukt resefodral ingår som kan behövas när man är på resandefot och vill skydda dom.

jbl-everest-700-3

Det finns även en inbyggd mikrofon som är väldigt, väldigt känslig och är inget som rekommenderas att användas utomhus då den tar upp verkligen allt ljud är värt att tänka på.

JBL Everest Elite 700 är överlag väldigt bra hörlurar men ett högt pris där designen inte är särskilt slimmat och kanske inte riktigt anpassade för träning där man gärna vill ha en lite mindre design men med minst lika bra ljud.

jbl-everest-700-betyg

Omdöme

JBL Everest Elite 700 rekommenderas för dom som tycker ljudkvalitén är viktigare än att ha en massa bas samt inte bryr sig om att dessa lurar är lite klumpigare och inte alls särskilt smidiga att ta med sig om man reser mycket.

För strax under 3 000 kan det vara svårt att kompromissa att ha mindre design med samma ljud men alternativen finns men då gäller det att kompromissa lite.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.