I våras presenterade Huawei två nya premium telefoner. Huawei P20 och Huawei P20 Pro där just Pro har stor fokus på kameran eller ska vi säga kamerorna.

Det skiljer sig inte så mycket mellan Huawei P20 och Huawei P20 Pro. De har samma grundegenskaper, design och processor. Där det skiljer dom åt är skärmtekniken, kameran och enstaka andra egenskaper. Utseendet påminner om en blandning mellan Huawei P9 och iPhone X.

Ren designmässig finner vi en viss nackdel med deras ömtåliga glasbaksida som drar med än gärna till sig smuts och den del fingeravtryck, dessutom är den riktigt hal utav ett skal eller skydd på.

Huawei P20 Pro har 6,1 tum OLED display med 1080 pixlar och 18,7:9 i bild. Visst hade det varit trevligare med 1440 pixlar men man hade inte märkt någon jätte stor skillnad. Displayen ger otroligt bra ljusstyrka och kontrasten likaså.

Längst upp på skärmen finner vi flärpen som påminner om iPhone X men är betydligt mindre. Dock går det att dölja flärpen i inställningarna och förblir en diskret svart list istället.

Trots sin avlånga design så har man valt att ha fingeravtryckläsaren längst ner på framsidan. Jag föredrar att ha den där men visst är det en smaksak och förmodligen bara något man behöver vänja sig vid. Inte nog med att den även fungerar som hemknapp. Jag ställde även in den så all navigering sköts därigenom. Huawei P20 Pro stödjer även ansiktsigenkänning och är övertygande snabb. Dock har den inte 3D eller IR stöd.

Högtalarna på Huawei P20 Pro är mer än bra. Otroligt kraftfull och vid horisont läge växlar de till stereo med surroundljud tack vare Dolby Atmos. Däremot kan ljudet i röstsamtalen vara lite tunnt.

En annan nackdel gällande Huawei P20 Pro är att man har tagit bort 3,5 mm hörlursuttaget. Däremot medföljer en adapter och ett par in ear-lurar för USB-C.

Rent prestandamässigt presterar den marginellt bättre än Huawei Mate 10 Pro. Det är nog tack vare ny mjukvara Android 8,1 och en ny version av egna gränssnittet EMUI.

Huawei P20 Pro är utrustad med 4000mAh batteri. Tyvärr har jag märkt att den blir lite varm när man pressar den och vid snabbladdning. Däremot kan jag sakna att kunna ladda trådlös.

Men för övrigt efter att ha testat Huawei P20 Pro i över en månad är jag otroligt imponerad. Mest över dess fantastiska kamera. Den tar otroligt grymma bilder, färgstark, fantastisk djup och den främre kameran som tar otroligt bra selfies.

Om det är någon Android premium telefon jag skulle rekommendera, är det just Huawei P20 Pro.

Huawei P20 Pro
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 8/10
  Prestanda - 8/10
 • 7/10
  Mjukvara - 7/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
7.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.