Ny smartwatch från Huawei som ser ut som en klassisk klocka men här är det fokus på träning och definitivt batteritid.

När det gäller smarta klockor så har det ett tag varit en djungel, sen försvann många och nu verkar många komma tillbaka men lite mer genomtänkt, oftast.

Tidigare fanns det bara en smartklocka i min värld och det var Apple Watch, men då var jag också ”trogen” Apple fanboy som använda mig av allt som Apple rörde vid i stort sett, men med tiden har detta förändrats och detta rätt så drastiskt då jag nu har gått över helt till Android och är mer nyfiken på vad för klockor som erbjuds här som faktiskt håller måttet och som är värt priset, svaret är tyvärr inte många.

Inte helt oväntat så vill ju Huawei vara med i leken här med sin GT Watch som har en rund design som en traditionell klocka men under skalet är det lite annorlunda. Klockan är rätt så stor för att vara en smartwatch, ingenting jag har emot men som kanske inte passar alla men så är det ju med klockor, svårt att göra EN klocka som ska passa allt och alla när det kommer till form och design.

Huawei GT Watch kör på Huaweis egna operativsystem Lite OS och detta är ett väldigt nedskalat operativsystem där det inte finns några extra appar eller mycket att ändra på, inget mig emot då jag inte vill ha 522 appar i min klocka utan vill ha dom viktigaste funktionerna såsom notiser, lite träningsfunktioner sen såklart kunna se tiden. En annan anledning till att Huawei valt att använda sig av ett såpass litet operativsystem är batteritiden, enligt Huawei ska batteriet hålla i två veckor och riktigt så långt kom jag kanske inte men väldigt lätt en hel vecka, från söndag till söndag utan några som helst problem och då hade jag ändå batteritid kvar i klockan.

Huawei GT Watch har en hel del fokus på just träning och hälsa vilket är ett plus då man har gjort detta snyggt och gränssnittet för att läsa av allt detta är enkelt och stilrent. Det finns en inbyggd ”Workout” app där man kan med några enkla tryck välja bland tio förinstallerade träningsprogram som till exempel simning, löpning, cykling eller varför inte klättring. För att spara all denna informationen på telefonen var jag tvungen att ladda hem Huawei Health appen som egentligen så fort den är installerad hittar klockan och sparar all information i telefonen istället. Klockan överraskar lite och har även en inbyggd GPS som kan vara perfekt vid till exempel löpning eller cykling men då måste man tänka på att GPS-funktionen kommer att tömma batteriet ganska så snabbt.

Men man måste tänka på att Huawei GT Watch är billig, den kostar strax över 2000 kronor och det är billigt idag för en smartwatch och då ställde jag mig direkt frågan hur, hur har Huawei lyckats ta fram en såpass billig klocka som ändå har det mesta?

Först och främst kan jag säga att skärmen är inte mycket att ha, på bild ser skärmen riktigt lovande ut men vid användning så är den enligt mig hemsk att titta på eller att jobba med. Huawei GT Watch har en pekskärm men denna skärmen är lågupplöst, den är väldigt ljus och klockan i sig fastän det är ett såpass litet operativsystem är väldigt seg, Huawei har tidigare sagt att detta kommer förbättras med framtida uppdateringar men ingen skillnad alls.

Byggkvalitén är också något som ser väldigt lockande och bra ut på bild, men när man håller i klockan och speciellt har den på sig så känner man att detta är en billigare klocka, materialvalen är billigare och man får vara lite extra rädd känns det som.

Men fastän dessa negativa aspekter på Huawei GT Watch så måste jag ändå säga att är man ute efter en smartwatch som har dom enklare funktionerna med fokus på hälsa och träning så är detta helt klart en klocka man ska satsa på för det låga priset. Detta är också helt klart en klocka att satsa på om du inte vill behöva ladda din smartwatch varje dag eller flera gånger i veckan då du lätt klarar dig sju fulla dagar utan att behöva oroa dig för laddning av klocka.

Huawei GT Watch
 • 4/10
  Kvalitet - 4/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 5/10
  Design - 5/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
5.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.