Huawei Freebuds 3i

Huawei är tillbaka med nya in-ear hörlurar som denna gången har en betydligt lägre prislapp men ändå har Huawei lyckats få in den senaste tekniken.

När Huawei presenterade Freebuds 3i för mig första gången var jag imponerad över tekniken som dom lyckats trycka in i dessa små lurar. Vi får till exempel brusreducering i Freebuds 3i, brusreducering som fungerar riktigt bra och som enkelt kan aktiveras och stängas av direkt på lurarna. Perfekt att användas för att filtrera bort buller från till exempel bilar, bussar, cyklar eller på gymmet när det kan vara annan musik och en hel del oljud.

Det finns tre olika lägen när det kommer till brusreduceringen där det finns två olika nivåer på hur mycket som ska reduceras bort och sista som tar in omgivningsljud via mikrofon om man till exempel är ute och springer, cyklar eller annat där just ljudet i omgivningen är viktigt.

Huawei Freebuds 3i

Det som jag har märkt i senaste testerna jag gjort med hörlurar som har brusreducering är att det kan skilja sig en hel del på hur funktionen faktiskt fungerar. Det finns riktigt dyra lurar som gör ett toppenjobb gällande brusreduceringen, men sen finns det även dom som gör minst lika bra jobb som Freebuds 3i fastän dom kostar kanske tre gånger så mycket, ibland till och med mer.

Så Huawei har lyckats få till en brusreducering i sina Freebuds 3i och med tanke på prislappen så är det helt klart över godkänt.

När det kommer till att lyssna på musik med sina Freebuds 3i så är det 10 mm element som står för detta och är lite större än andra true wireless-lurar vilket också märks då ljudet är detaljerat och har både bra balans på bas och diskant. Ännu en gång kan jag inte annat än bli imponerad på vilket ljud som Freebuds 3i faktiskt levererar med tanke på vad dom kostar. Ljudet är helt klart bra för dom flesta och Huawei har valt att inte göra som många andra och öka upp basen för att lura till sig lite bättre ljud.

Jag kan säga att jag aldrig har tyckt om in-ear lurar som verkligen går in i örat, men med Freebuds 3i blir man lite lurad då komforten är överraskande bra och fastän det ser ut som att hela snäckan ska långt in i örat så det inga problem och lurarna sitter på plats. Eftersom Freebuds 3i är IPx4-certifierade så tål som regn och svett men inte att simma i, kort och gott skapade att även fungera till träningen.

Men fastän att Huawei lyckats trycka in användbar teknik och stora element så kommer allt detta att kräva en hel del på batteriet och just batteritiden i Freebuds 3i är långt ifrån bra enligt mig. Enligt Huawei ska Freebuds 3i ha tre timmar i batteritid och detta med brusreduceringen igång och 50 procent volym, dock går det att ladda lurarna till 50 procent av batteriet på endast 15 minuter via etuiet. Men jag tycker fortfarande att batteritiden är långt ifrån bra och hoppas på att Huawei lyckas göra nån typ av optimering gällande mjukvaran, annars får man nöja sig med ungefär två timmar med brusreduceringen igång och högre volym än 50 procent.

Det som är viktigt att veta är att Freebuds 3i inte är ersättare till Freebuds 3, Huawei kommer fortfarande att sälja Freebuds 3 men som är lurar till ett högre pris. Freebuds 3i är fortfarande bra hörlurar med tanke på sin prislapp och vad Huawei faktiskt lyckats med är imponerande och vi hoppas att konkurrenterna kan försöka slå detta, bra funktioner, bra prestanda till ett lågt pris.

Huawei Freebuds 3i

i samarbete med PriceRunner

 

BETYG
Komfort
8
Ljud
8
Kvalitet
7
Pris
9

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.