Huawei har släppt headset som på papper imponerar med all teknik som Huawei lyckats få dit, men fungerar allt verkligen så bra som vi hade hoppats på?

Att Apple har lyckats med sina Airpods är det ingen tvekan om, allt fler tillverkare försöker göra likvärdiga och ibland bättre hörlurar än Apple själva.

Huawei vill som vanligt vara med på tåget och har med sina Freebuds 3 bevisat att man kan utrusta en hel del teknik i så små prylar till ett relativt lågt pris med tanke på funktionerna som ett par enkla hörlurar faktiskt bjuder på.

Första som jag lägger märke till hos Freebuds 3 är att fodralet är lite större men fortfarande ger en känsla av kvalitet som nästan är ett måste i något som detta som kommer slitas med tiden. Ett plus som jag tidigare trott jag kunnat vara utan är att enkelt kunna ladda sina lurar helt trådlöst genom att lägga dom på laddplattan, stort plus men inget måste.

Huawei Freebuds 3

Designen på Freebuds 3 är i min smak där jag slipper ha själva öronkuddar som går djupt in i örat utan istället är detta lurar som är lite enklare in-ear och faller mig i smaken direkt. Nackdelen med detta är att det kan läcka ut ljud utifrån betydligt lättare men detta är något jag tycker ändå Huawei har gjort bra. Det stora pluset med Freebuds 3 är helt klart att dom har en brusreducering inbyggd vilket gör att hörlurarna kan filtrera bort allt oljud och detta fungerar överraskande bra.

Jag testade att dämpa olika typer av ljud, allt från maskinbuller till höga frekvenser, men jag valde mestadels att använda Freebuds 3 i “vanliga” förhållanden såsom gym, kollektivtrafik eller en vanlig promenad ute längsmed en trafikerad väg. Där det brister lite och kanske kommer förbättras med mjukvaruuppdatering var när man var ute och det blåste mycket eller man försökte använda Freebuds 3 vid löpning, vinden gör på något sätt att det som ska dämpa musiken sänker alltihop och det är egentligen bättre och lättare att höra utan att ha brusreduceringen igång.

Men fastän jag under testperioden av lurarna fick en mjukvaruuppdatering så tycker jag inte att brusreduceringen förbättrades, tyvärr är den väldigt ojämn och det kan variera en hel del mellan hög och vänster lur då och då.

Huawei Freebuds 3

När det kommer till ljudet i Freebuds 3 så tycker jag att dom låter helt ok, snäpper vassare än Airpods och enligt min upplevelse så tycker jag att dom låter bättre med brusreduceringen igång än utan, men då ska det heller inte vara för mycket buller i ens omgivning. Batteritiden ligger enligt Huawei på fyra timmar plus 16 extra timmar genom att ladda i etuiet. Men detta beror också på om man väljer att ha brusreduceringen igång eller inte, jag fick ut mer än fyra timmar och detta för att jag skifta mellan att ha igång brusreducering och inte. Etuiet i sin tur kan sedan laddas relativt snabbt via USB-C så det går alltid snabbt att alltid ha Freebuds 3 med batteritid.

Genom appen Huawei AI Life finns det en och annan inställning att göra, bland annat välja olika nivåer på brusreduceringen eller så enkelt som att hålla koll på batteritiden. Denna app finns inte endast till Huaweitelefoner eller Android utan fungerar minst lika bra till iOS. Dewt finns dock fördelar att använda Freebuds 3 på en Huaweitelefon, bland annat så kan man synka dom mycket lättare, enkelt knapptryck. Sen kan lurarna även känna av om man till exempel tar ur lurarna från örat och väljer att pausa musik eller vad man nu väljer att spela upp. Men enligt Huawei får man även bättre batteritid, kortare fördröjning samt en bättre uppkoppling mellan telefon och lurar.

Huawei Freebuds 3

Jag gillar Freebuds 3, visst att brusreduceringen kan vara lite ojämnt men under dom veckorna jag testade dessa lurar så var Huawei duktiga med att skicka ut mjukvaruuppdateringar oftast än jag hade väntat mig ärligt talat och det kanske inte blev en förbättring varje dag men Huawei jobbar helt klart på att få till Freebuds 3 att bli bra och värdiga konkurrenter till många liknande tillverkare.

Jag gillar dock att Huawei inte har låst Freebuds 3 till bara Android eller till endast Huaweitelefoner utan här får faktiskt alla chansen att prova på dom. Ska bli intressant och se om Huawei fortsätter på samma spår med hörlurar eller om man nöjer sig här, Huawei bevisar än en gång att prislappen kan vara lägre fastän det är ny och modern teknik i såpass liten förpackning.

BETYG
Design
8
Kvalitet
7
Ljud
6
Pris
7

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.