Då har Google tillslut släppt en uppdatering till Nest Hub, men det är ingen större uppdatering och kanske inte ens något folk märker av.

Google Nest Hub andra generationen har kommit och den största nyheten på denna smarta skärmhögtalare är att den nu bland annat kan hålla koll på oss hur vi sover. Detta är den stora nyheten, men sen finns det även mindre nyheter under skalet som bland annat ett nytt chip som gör Google Assistant snabbare och bättre helt enkelt.

Allt detta låter ju bra när man läser det, men hur bra är det i verkligheten?

Vi kan börja med installationen, att installera Google Nest Hub är riktigt lätt, man startar högtalaren och den säger direkt att man ska ladda hem Google Home appen där man i sin tur installerar högtalaren.

Skärmen som är en LCD-skärm är ljus, bra kvalitet och visar ärligt talat inte mer information än det man faktiskt söker efter, snyggt stilrent och helt enkelt Google. Nackdelen är dock att hela systemet kan kännas långsamt, laggigt ibland om man ska justera volym eller bläddra direkt på skärmen.

Google Nest Hub (Gen 2)

När man använder Google Nest Hub på kvällen så kan ljusstyrkan anpassas vilket gör att skärmen aldrig stör en, inte ens på kvällar/nätter. Skärm som märks tydligt att Google inte bara slängt på utan faktiskt tänkt på funktioner och finesser med den.

Men sen till en av nyheterna med Google Nest Hub 2nd gen, att denna smarta högtalare eller skärmhögtalare faktiskt kan ha koll på hur vi sover om vi nu har den i sovrummet eller där man sover förstås. Google kallar detta för ”Sleep sensing” och vill alltså att vi ska ha Google Nest Hub på nattduksbordet för att kunna mäta sömnen utan att vi egentligen har en klocka eller liknande på oss.

Drar man igång denna funktion så for man kort och gott en sammanfattning när man vaknar om hur ens sömn faktiskt varit, men det den egentligen bara gör är att lyssnar, den lyssnar om vi hostar, snarkar eller har nån typ av ljusförändring i rummet. Enligt Google så är detta en radar som mäter detta, men enligt mig så är det mer ljudet som spelar en större roll.

Google Nest Hub (Gen 2)

Så skulle inte säga att det är något jätte high-tech som Google gör när det gäller att mäta sömnen, detta är något garanterat även våra telefoner kan göra med appar. Efter en tid så samlar Google all denna informationen och man kan se hur ens sömn ser ut, en rolig funktion men inget måste precis och inget säljargument precis för att köpa en Google Nest Hub 2nd gen. Men att mäta sin sömn är inte helt gratis, eller jo det är gratis första året men efter det måste man köpa någon form av abonnemang för att kunna använda tjänsten, helt klart en stor nackdel som bara ska ingå i produkten.

Google Nest Hub är en av mina favoritprylar hemma, jag styr i stort sett all belysning, min TV, konsol och musiksen via Google Assistant så för mig är Google Nest Hub en självklarhet. Men detta är inte för alla, fördelen är dock om man ändå väljer att köpa Google Nest Hub så får man Gen 2 vilket inte skadar att ha lite nya och förbättrade funktioner. Utseendet är densamma så där har det inte hänt nånting på några år, jag hade hoppats på att Google Nest Hub skulle komma med större skärm och kanske är detta något vi får se framöver.

ÖVERSIKT
Hårdvara
8
Mjukvara
5
Ljud
6
Funktioner
7
Google Nest Hub (Gen 2) är en mindre uppdatering, den har ny funktion som mäter sömnen på sitt sätt men som man ärligt talat klarar sig utan eller kan göra på bättre sätt. Dock är det svårt att vara utan Google Nest Hub när man väl börjat med det och man har flera smart hem funktioner i sitt hem.test-google-nest-hub-gen-2

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.