Fitbit tar detta med träningsband till en ny nivå och hjälper oss att hålla koll på notiserna samtidigt. Fitbit gör det men gör dom verkligen allting rätt denna gången?

Att träna idag har aldrig varit lättare att följa upp eller att sätta upp sina mål för att sedan ha en teknisk pryl som har koll på detta åt en. Fitbit som har funnits med i leken ett tag visar nu upp något nytt och med nya funktioner som inte varit med om tidigare, med senaste träningsbandet Surge får man mycket mer hjälp än så.

Surge är precis som andra Fitbit-produkter snyggt paketerat och lika lätt att packa upp. Armbandet som är ca 34mm brett kommer i ett silikon liknande armband som är lätt att tvätta och torka av.

Skärmen är av touch och genom den kan man svepa och höger eller vänster för att på första sidan antal steg, trappor, distans, brända kalorier och nuvarande puls. Men det finns även tre fysiska knappar på klockan som man enkelt lär sig funktionerna på och knappen på vänster sida är “tillbaka”-knappen. Knapparna varken sitter i vägen eller är svåra att komma åt när man behöver det.

Det rekommenderas att hålla koll på batteriet i Surge då det ibland kan få sig en rejäl dipp och behöva laddas under kvällen/natten.

fitbit-surge-1

När det kommer till detta med vattentäthet så är Surge inte vattentät och det rekommenderas inte att båda eller simma med den. Den tål vatten såsom lättare regn samt svett, men inte mer än så. Enligt oss är det tillräckligt och svettigt blir det så både vi och Fitbit rekommenderar att torka av klockan efter användning för få bästa resultat vid pulsmätning och liknande.

Batteri

Batteritiden är utan tvekan bland dom bättre och vi kunde använda klockan i ca två-tre dagar utan att ladda och då om GPS är avstängd, har man igång GPS fick vi ut knappt 30min av klockan så det gäller att komma ihåg att stänga av det, men klockan påminner om man skulle glömma det och det känner att man inte rör på sig.

Man kan välja at ha klockan parkopplad med sin telefon hela tiden men inget måste då det går att synka upp till sju dagars information på klockan och därefter synka med telefon eller dator som man gör via en trådlös liten sändare man kopplar in i USB. Denna gången får man även notiser från telefonen såsom sms, mail och samtal direkt i klockan så man kan i lugn och ro ha telefonen i fickan eller väskan.

Men sen är frågan behövs verkligen Surge om man tränar mycket? Funkar den att ha som en “smartwatch” för att få notiser m.m.?

Du kan läsa hela meddelanden och inte endast en förhandsgranskning. Man kan scrolla igenom meddelandet och det lagras upp till 20 meddelanden i klockan och raderar efteråt det äldsta när nya meddelanden kommer in.

Det är även möjligt att delvis styra sin musik då man kan dra igång en spellista på Spotify och ändra låtar med hjälp av knapparna som finns på sidan.

Men träning är självklart det som ligger i fokus och man behöver inte vara en löpare för att klockan ska användas utan det finns lite olika alternativ såsom löpning,gym-träning, golf eller yoga. Vi la störst fokus på löpning och gym där den som andra träningsband gör sitt jobb utmärkt och mäter både puls, kalorier samt tid när man ställer in på gym, väljer man löpning är även steg och våningar alternativ och möjligheten att dra igång GPS om man vill det.

Fitbit är annars duktiga på att skicka ut uppdateringar till Surge där man då och då även lägger till nya funktioner samt nya inställningar för olika typer av träning. Det är alltså ingen klocka man bara köper och använder utan här gäller det att hålla sig uppdaterad som appen i telefonen hjälper en med väldigt bra.

Fitbit har även sitt program där man varje vecka får ett mail på sammanfattning av hur tidigare gått när det gäller träning samt vilka mål man uppnått, mål som man kan välja att sätta själv.

fitbit-surge-BETYG

Omdöme

Fitbit Surge må se stor ut för att vara ett träningsarmband men sen får man även tänka på att Fitbit har gjort så mycket mer än bara anpassat denna för träning då man även får notiser och kan t.ex styra musiken.

Bättre-stämpel är den värd och priset på ca 2 500kr kan låta saftigt men vill man dra nytta av ett träningsarmband som har lite av en smartwatch funktionerna så är Surge just detta.

Några appar finns tyvärr inte att laddas hem till Surge men frågan är om vi saknar det då vi i klockor som t.ex Pebble Time har möjligheten till detta men där apparna inte håller alls den kvalitén man hade hoppats på.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Funktionerna
  • Bra app
  • Knappar och touch

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Priset?
  • Träningsarmband eller smartwatch?
  • Storleken på armbandet

[/column]

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.