Spelskärmar har blivit ett allt mer ett måste för gaming och vi testar på hur Dell lyckas med detta och jag är positiv redan nu.

Jag har tidigare använt mig av Dell skärmar men då har det varit “vanliga” skärmar i kontorsmiljöer där dom gör ett bra jobb men av någon anledning har en tendens att ge upp efter något år av användning, oftast problem med just strömmen.

Men nu är det dags för en skärm med betydligt bättre specifikationer och som har riktat in sig på gaming som blir allt vanligare idag och för många som spelar även ett måste. Förr var det fokus på att ha “rätt” upplösning och detta oftast 1080p eller varför inte 1440p som också blir allt vanligare.

Men upplösningen är nog minsta problemet idag där inom gaming handlar om uppdateringsfrekvensen på skärmen, hur många hertz (Hz) den har och ju högre desto bättre kort och gott.

Designen på Dell S2719DGF är kanske inte den roligaste och för ovanlighetens skull så skriker inte skärmen gaming på något sätt utan den är väldigt stilren, det som gömmer sig under skalet däremot är där gaming-delen kommer in. Väljer man att inte ha skärmen på något typ av fäste så har jag alltid tyckt att Dell har bland dom bästa lösningarna när det kommer till skärmens “fot” där man kan vrida och ställa in höjd precis som man vill.

Dell S2719DGF är egentligen en skärm som passar helt i min smak, jag får upplösning på 2560 x 1440 men det vikigaste för gaming är som jag nämnt Hz där vi här får minsta 144 Hz och använder vi oss av Displayport kan vi klocka skärmen till 155 Hz, dock inget jag rekommenderar om man inte vet vad man gör och skillnaden mellan 144 och 155 Hz är såpass liten så jag såg ingen skillnad.

Jag har nämnt det tidigare men nämner igen, för att få ut max från sin skärm så gäller det inte bara att ha ett grafikkort som klarar av det utan man måste även ha rätt kabel till detta och använda rätt HDMI-port både på grafikkort och skärm.

På S2719DGF ska man tänka på följande:

 • 2560 x 1440 at 155 Hz (Overclock med DP)
 • 2560 x 1440 at 144 Hz (Native med HDMI 2/ DP)
 • 2560 x 1440 at 60 Hz (Native med HDMI 1)

Som många andra tillverkare så har alla sina lösningar och sin namn på teknik när det kommer till olika funktioner såsom att få pixlarna att se bättre ut, vara snabbare m.m. Men jag har inte gått in på djupet där då det oftast inte är det som är intressant för er utan det är hur användarvänlig skärmen är samt lever den upp till sina krav.

Jag har testat flertalet gamingskärmar och då har det varit renodlade gamingskärmar där all fokus är just gaming. Men med just denna skärmen, S2719DGF så är jag inte bara överraskad men även imponerad där detta har blivit min nya favorit. Det är något Dell gör med denna skärmen som gör att just 144 Hz känns av direkt och det är något med skärmen som gör att allt är så mjukt, rör sig verkligen exakt så som man vill och då har jag inte ens rört inställningarna på skärmen ännu. Man kan ställa in skärmen i olika lägen såsom FPS, RTS, RPG, Game 1, Game 2, Game 3 men det går även att ställa in skärmen för “vanlig” användning såsom ComfortView, Warm, Cool och tillslut Custom Colors.

Detta kan vara inställningar som lyfter skärmen ytterligare men inte särskilt mycket, dock rekommenderar jag att ställa in skärmen för det ändamålet man använder för att få ut max av S2719DGF.

Jag är extremt positiv till S2719DGF och ärligt talat är detta just nu min favorit skärm när det kommer till gaming. Den lever upp till alla mina förväntningar och har specifikationerna som jag kräver 1440p, minst 144/155 Hz samt 27 tum. Även priset på S2719DGF är inte så högt som jag trodde det skulle vara först, man kan hitta skärmen för strax över 4 000 kronor vilket kanske kan låta mycket men för en skärm med denna prestandan är det helt klart värt det.

Jag gick från att ta lite avstånd från Dell skärmar på grund av min dåliga erfarenhet till att nu vara nyfiken på vad mer dom kan imponera med förutom gaming, jag ser fram emot att se en 4K-skärm med samma hertz som denna skärmen hade, men det är nog en bit bort tills dom får ett vettigt pris.

Dell S2719DGF
 • 9/10
  Prestanda - 9/10
 • 9/10
  Funktioner - 9/10
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
8.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.