Corsair har kommit in till redaktionen för första gången och Kata Pro Wireless imponerar med sin enkla design.

Jag har fått chansen att prova på många olika tillverkare av gamingmöss, men faktiskt aldrig från Corsair fram tills nu.

Katar Pro Wireless har kommit in på kontoret och denna gången dröjde det inte länge innan jag börja testa på en ny trådlös gamingmus från Corsair som har bra många års erfarenhet.

Just Katar-serien är inget nytt men just denna musen har fått sig ett lyft samt blivit trådlös men behåller sin enkla och stilrena design. Men det som Corsair lyckats med gällande Katar Pro Wireless är prislappen som ligger på strax över 500 kronor.

Fastän sin låga prislapp så har Corsair ändå lyckats trycka in sensorn PMW325 som kommer ha en DPI mellan 200 och 10 000 med 100 DPI per steg. Just sensorn och prestandan imponerar för sin prislapp, jag hade inte minsta problem med prestandan vid snabba rörelser men definitivt inte vid mer precision. Jag vet att det fortfarande finns dom som är oroliga över trådlösa gamingmöss men den tiden är förbi, Corsair utrustar Katar Pro Wireless med antingen bluetooth eller 2,4 GHz Slipstream Corsair Wireless Technology där båda presterar riktigt bra, men jag skulle nog rekommendera USB-donglen som kör på 2,4 GHz.

Corsair Katar Pro Wireless

För att göra dom fåtal inställningar som man kan göra på Katar Pro Wireless så är det iCUE software som gäller och jag måste säga att just deta programmet och gränssnittet imponerar med hur enkelt det är. Allt från att skapa macro-knappar till att ändra DPI m.m.

Katar Pro Wireless är en lätt mus med sina 96 gram, under 100 gram för en trådlös mus är helt klart godkänt. Storleken är en smaksak och det är just där gamingmössen kan spela stor roll, för mig var Katar Pro Wireless en riktigt bra storlek till en större hand. Hade inga som helst problem att spela under längre perioder och jag tror mycket är tack vare att Corsair har valt den enkla och stilrena designen som dom faktiskt har gjort.

Corsair Katar Pro Wireless

Detta är heller ingen mus vi behöver tänka på att ladda, det enda som behövs är endast en AAA-batteri som i sin tur ska ge en batteritid på cirka 130 timmar enligt Corsair, jag har än så länge under två veckor inte lyckats tömma ett batteri men att det är just ett batteri och inte inbyggt batteri är lite av en smaksak, jag föredrar ett inbyggt batteri som man laddar via USB, men att ha ett batteri man enkelt kan byta ut kan vara minst lika smidigt, smaksak som sagt.

Corsair Katar Pro Wireless

Katar Pro Wireless är en perfekt trådlös gamingmus för dom som inte är villiga eller kan betala flera tusen för en mus som i mångas fall är en förbrukningsvara. När man får chansen att testa på en mus som ligger på 500 kronor så är förväntningarna låga, hur bra kan det egentligen vara samt vad har tillverkaren snålat på för att kunna få ner priset såpass mycket?

Det enda som jag kan komma på som Corsair kanske “snålat” lite på gällande Katar Pro Wireless är materialvalen denna gången, musen kan kännas som att den är tillverkad i mer billigt plast som i sin tur inte kanske ger rätt känsla med tanke på vad som gömmer sig under skalet.

Jag kan starkt rekommendera Corsair Katar Pro Wireless och mycket är tack vare just sitt pris, vad man får för pengarna är helt klart värt det och något som jag tror många kommer uppskatta och kanske är det åt den riktningen allt fler tillverkare kommer gå nu, billigare prestanda gamingmöss.

BETYG
Kvalitet
5
Funktioner
6
Komfort
6
Pris
9

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.