Corsair K60 RGB Pro

Corsair har nu släppt K60 Pro som bland annat är utrustade med Cherry Viola-brytare men hur håller kvalitén?

Corsair har tidigare imponerat med sina tangentbord och denna gången gör man en liten chansning när det gäller brytare då man väljer Cherrys nykomling och billiga brytare Cherry Viola.

När man tittar på K60 RGB Pro så ser det ut som en standard tangentbord utan en massa extra, men det finns en hel del som gömmer sig under skalet, bland annat brytarna som vi nämnt redan. Corsair har helt klart valt att valt bort allt som har med extra knappar att göra, inga mediaknappar eller rullhjul alls utan här har vi endast ett tangentbord med fokus på gaming och kvalitet.

Corsair K60 RGB Pro

K60 RGB har en botten gjord i aluminum vilket nästan är ett måste idag, men allt därpå sen är plast, Corsair lyckas få till en känsla av lyx med K60 RGB, hög byggkvalitet där allt sitter på plats utan några som helst glapp. Hög kvalitetskänsla samtidigt som det är ett stilrent tangentbord utan en massa extra.

Genom aluminum botten så har vi ett styvt tangentbord när det kommer till konstruktionen och vi har verkligen försökt få fram lite missljud på olika sätt utan att lyckas, Corsair har gjort mycket rätt med K60 RGB.

Med tanke på att K60 RGB inte är trådlöst så är det en kabel som sticker ut och denna är dock inbyggd, vi kan inte byta ut kabeln, men heller inte jag hade väntat mig av någon anledning för denna prisklassen av tangentbord. Dock vill jag se en kabelkanal så man enkelt kan dölja eller korta ner kabelns längd på ett snyggt sätt under tangentbordet, en detalj som jag hoppas Corsair ta lärdom av.

Corsair K60 RGB Pro

En av mina favoriter hos allt fler tangentbord idag är med tunna keycaps samt låg profil, här har K60 RGB riktigt tunna keycaps på endast en millimeter i tjocklek vilket verkligen känns och ger en slimmad känsla. En liten miss eller minus som jag märkte med K60 RGB var att Corisair av någon anledning inte riktigt lyckas använda sig utav lysdioden i Cherry Viola-brytarna, knapparnas utskrift ser inte ut att vara i centrum, det lyser ut men lite slarvigt.

Jag gillar verkligen Cherry Viola som brytare, detta må vara billigare brytare vilket också gör att tangentbordet får en lägre prislapp. Men dom ger en bra känsla och det är kanske inte så konstigt med tanke på att dom bygger på MX-designen och på så sätt är kompatibla med MX-keycaps om man känner för att byta. Varje knapptryck är linjärt, det är snabb respons och vi har helt klart brytare här som kommer få konkurrenter att jobba på billigare lösningar framöver.

Ljudet på brytaren är svårt att både beskriva och avgöra, men det är ett mer dovt ljud och tangentbordets chassi gör att ljudet inte dämpas men har ett rätt så rejält klickljud.

Corsair K60 RGB Pro

Eftersom K60 RGB Pro mer eller mindre är ett gamingtangentbord så finns det lite inställningar man kan göra i mjukvaran iCUE. Bland annat kan man ändra ljuset, makros samt inaktivera vissa knappar som kan vara i vägen när man väl spelar, det gamla vanliga mer eller mindre.

Kort och gott så tycker jag att Corsair gjort ett bra jobb med K60 RGB Pro och detta främst för att vi här har ett tangentbord med låg prislapp men med prestanda för dom flesta. Stilrent tangentbord utan en massa extra till en bra prislapp, vad mer behövs egentligen?

ÖVERSIKT
Kvalitet
8
Funktioner
6
Mjukvara
6
Pris
9

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.