Blue har släppt sin populäraste mikrofon i betydligt mindre format där allt egentligen bara har blivit bättre till och med storleken.

Blue Yeti är kanske inte riktigt min favorit mikrofon men den är en mikrofon som väldigt många podcasts, streamers och annat använder för inspelning och det är långt ifrån en dålig mikrofon.

Jag har tidigare fått möjligheten att prova på Yeti Pro och vanliga Yeti där jag aldrig riktigt fastnade för mikrofonen, främst för att den är så stor, storleken spelar roll denna gången och jag som använder ett mikrofonstativ gör att man får placera mikrofonen ”rätt” för att inte vara i vägen för skärmen.

Men detta verkar vara något som Blue har vetat om och presenterar nu alltså Yeti Nano som fortfarande är en Yeti-mikrofon men mycket mindre än originalet men har dom mest väsentliga funktionerna kvar.

Det första jag lägger märke till på Yeti Nano är designen, det är en snygg mikrofon denna gången där vi denna gången har olika färger att välja mellan såsom Blå, röd eller Guld. Men förutom att Yeti Nano fått en ny design så har mikrofonen även blivit lite modernare vilket har sina för och nackdelar dock.

Nu måste man till exempel ladda hem mjukvara till mikrofonen för att kunna ändra på Gain level istället för att man ha en fysisk ratt för detta. Fördelen dock med mjukvaran är att man kan ställa in betydligt mer och mer detaljerat än tidigare vilket är ett lyft. Blue talar tydligt om för oss att dom vill vi ska använda mikrofonen med specifika mjukvaror såsom Skype, Xsplit eller OvrStream där man i dom två sistnämnda även får fri prenumeration av tjänsterna.

Jag kan snabbt dra slutsatsen att Blue Yeti Nano är utan tvekan en värdig ersättare till den redan populära Yeti (Pro) där prestandan och hårdvaran är minst lika bra. Dock är inte Yeti nano mycket billigare än vanliga Yeti, cirka 200 kronor men enligt min mening betydligt mer värt att satsa på en Nano om man är ute efter samma prestanda fast i mindre förpackning.

Till vänster: Yeti Pro Till Höger: Yeti Nano

det ända negativa egentligen om man nu använder sig av detta är att gain level-ratten inte finns fysiskt som hos Yeti men enligt mig så behöver jag inte denna då man egentligen aldrig riktigt ska röra den om man använder mikrofonen för till exempel podcast eller stream. Det finns många andra bättre sätt att justera dessa och Yeti Nano är enligt mig en typisk mikrofon man bara kopplar in via USB och man är redo att köra på utan att behöva ställa in något, ljudet är klart, duktig på att filtrera bort bakgrundsoljud samt enkel installation.

Jag hoppas att vi i framtiden kommer att få se en Yeti Nano Pro där vi kan använda mikrofonen med XLR istället för USB, inget måste men för en användare som mig vill jag gärna kunna använda mikrofonen tillsammans med ett mixerbord.

[wp-review id=”31545″]

Tidigare artikelCall of Duty: Black Ops 4 lanseringstrailer
Nästa artikelRecension: Shadow of the Tomb Raider

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn