Blue har imponerat med sina mikrofoner men hur är det med hörlurar och deras första trådlösa där förväntningarna är skyhöga med tanke på priset.

Vi har flera gånger fått chansen att prova på produkter från Blue och det har främst varit mikrofoner som dom är riktigt duktiga på. Nu är det dags för en helt ny produkt för Blue, inte helt ny när det kommer till hörlurar utan att Satellite är helt trådlösa men ska fortfarande ha prestandan som deras andra hörlurar som kör med sladd.

Första intrycket för Blue Satellite är att lurarna är stora och dom är tunga för att vara trådlösa för att kunna använda en längre period, men varför är dom då så tunga? Designen är som alltid en smaksak, enligt mig är det en annorlunda design som har lite av en retrostil som jag inte kan släppa.

Materialvalen som Blue gjort med Satellite är helt klart hög och det märks att Blue jobbat med hörlurar tidigare och att man inte snålar när det kommer till kvalitet och material, hörlurarna är robusta och dom få knapparna som finns på lurarna känner man är av hög kvalitet och första intrycket är bra.

Men även om Satellite ser bra ut så finns det saker som Blue har missat och ett bra exempel är till exempel när man aktiverar och avaktiverar ANC och AMP-förstärkaren, vi får inte något ljud utan istället är det en lampa som blinkar på hörlurarna så man måste helt enkelt ta av sig hörlurarna för att se om man aktiverat förstärkaren, kan låta som en mindre miss men fortfarande en miss som Blue enkelt kunde åtgärdat. Det finns heller inget som indikerar batteritiden på hörlurarna, antingen fungerar dom eller så dör dom helt utan någon som helst förvarning om att batteriet håller på att ta slut och detta blir ju extra viktigt med tanke på att batteritiden med förstärkaren igång endast är på max 8 timmar. Dock går det att använda sig av kabel som ingår med Satellite om batteriet skulle ta slut och man fortfarande vill använda dom.

Ljudet är helt klart där Blue har fokuserat på och vi hittar totalt fyra element i Satellite vilket gör ett helt utmärkt jobb med klart och lagom balanserat ljud när det kommer till bas, diskant och mellan. Det blir ett extra lyft när man drar igång extra förstärkaren i lurarna som gör att man har svårt att tänka sig att dessa hörlurar faktiskt är trådlösa. Brusreducering blir allt vanligare och ser ut att allt mer bli ett måste hos många, hos Blue fungerar den precis lagom för att utesluta allt oljud men bäst är det nog kuddarna som både får Satellite att sitta bekvämt en längre tid men även stänger ute allt oljud.

Vi har svårt att säga om Blue Satellite är värda pengarna då dom kostar strax över 4 000 kronor och det är mycket pengar för ett par hörlurar som har sina designmissar tyvärr, dock är ljudet bland det bättre vi har hört om inte det bästa när det kommer till just trådlösa så det får helt enkelt bli ett val man gör själv, vill man ha det bästa ljudet trådlöst är Satellite helt klart lurarna att satsa på om man inte bryr sig om missarna som gjorts.

Blue har som sagt kanske inte en fullträff med Satellite men det ska blir intressant och se vad Blue kommer att erbjuda i framtiden när det kommer till trådlösa hörlurar och om vi kanske hittar lurar som är billigare och som fler är villiga att satsa på.

Blue Satellite
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 4/10
  Design - 4/10
 • 4/10
  Funktioner - 4/10
 • 3/10
  Pris - 3/10
4.8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.