Blue Microphones är mer kända för sin populära mikrofoner, men hur bra hörlurar kan dom egentligen göra? Speciellt med en annorlunda design?

Blue Microphones har varit med i leken länge men då har det varit störst fokus på mikrofoner till olika ändamål och dom två populäraste är nog utan tvekan Snowball och Yeti-serien som man sett bland flera streamers och youtubers, gör det än idag till och med.

Vi har fått möjligheten att testa på två av Blue Microphones hörlurar som är Sadie och Ella där det finns en hel del liknelser mellan dom båda men ändå vissa funktioner som gör extrem skillnad.

Ella & Sadie

Det första man lägger märke till på båda hörlurarna är designen, det har en väldigt annorlunda design än vad vi är vana vid och om det är bra eller dåligt är nog en smaksak. Vi tyckte att Ella satt riktigt bra i början men det är tyvärr inga hörlurar som man kan använda om man sitter i flera timmar med lurarna på, främst vikten då de är rätt så tunga samt sitter åt rätt så bra också.

Men det som gör dessa hörlurar mer unika mot andra är att dom har ett inbyggd förstärkare som fungerar helt analogt. Detta fungerar genom att inne i lurarna finns det ett ljudchip som förbättrar lågfrekvenserna. Men för att driva detta chip så finns det ett litet inbyggt batteri (1000 mAh) som på en laddning ska klara av 12 timmars lyssning, att ladda fullt tog ungefär tre timmar och görs via USB, för att sedan dra igång denna förstärkare ända man behöver gör är att vrida på ratten där kabeln sitter till ON eller ON+. Det som ON+ gör är att förutom dessa låga även förbättrar till exempel basen i ljudet och detta fungerar kanske inte riktigt med Spotify eller liknande, men är utmärkt om man jobbar med till exempel videoredigering och framförallt ljud, fokus med ON+ har fokus på LP-skivor för att framhäva basen tydligare hos vinyler.

Det tar lite tid att verkligen höra skillnaderna med förstärkaren på och det är inte alltid det fungerar utan det är vid just specifika moment som denna förstärkaren är guld värd.

Öronkuddarna är väldigt mjuka och formas enkelt runt örat och är mjuka, men det är hela konstruktionen i sig som kan trycka åt rätt så rejält så det rekommenderas tyvärr inte att ha några glasögon på sig samtidigt som varken Sadie eller Ella. Ett stort plus med denna konstruktion är att lurarna kan “stå upp” som både får det och se snyggare ut men även lite mer hygieniskt. Konstruktionen på båda Sadie och Ella är rejäl och så även vikten, Ella väger 481 gram medan Ella hamnar på 444 gram, detta är dock inge större problem om man inte sitter allt för långa sessioner med hörlurarna, ett exempel är vid gaming så rekommenderas dessa inte.

Ella

Under huven så skiljer det sig lite dock mellan dessa två, Ella får till skillnad mot Sadie ta del av dubbla 50 mm membran och det är något som märks ganska tydligt även om förstärkaren är avstängd att ljudet är väldigt “fylligt”, utfyllnaden är extrem och man kan höra minsta lilla detalj i till exempel spel.

Något som vi alltid tyckt om med Blue Microphones är hur deras produkter är packade och så även Sadie, det kommer i en rejäl låda och det ända man gör är att av toppen på lådan för att sedan se hörlurarna stå upp som vi nämnde innan, till en början blir man lite orolig om ens några tillbehör följer med men det gör det.

 • 1 meter USB-laddkabel
 • 3 meter ljudkabel (3,5 till 3,5)
 • 1.2 meter ljudkabel med mikrofon (anpassad för iPhone)
 • 1/4 ingångs plug
 • Bärpåse i slittåligt material samt fack för kabel

Vi har valt att testa Sadie i flera lika förhållanden och det allt från redigering av videos till att ta med dessa ut på resande fot med tåg och buss. När vi satt på kontoret och redigerade videos eller bara lyssnade på musik som man gör kanske någon timme så såg vi inte några som helst problem och vi isolerades bra från allt buller. Ljudet är verkligen bra och passar kanske inte alla musikstilar men helt klart över godkänt.

Sadie

När vi var på resande fot och använde Ella som ett headset eftersom det ingår en kabel med mikrofon så var det annorlunda och klumpigare tyvärr, mikrofonen var OK men inte mer än så då den snappade upp en hel del ljud från omgivningen. Men det är inga som helst problem att använda dessa om man ska åka en längre sträcka med tåg eller buss och vill slippa att oljud runt omkring en.

Men när vi sen började spela på PC eller konsol så var det inget bra alls, ljudet var bra men komforten var rena katastrofen, speciellt om man har glasögon eller sitter i flera timmar vilket kan hända. Så att införskaffa sig ett par Ella för gaming är kanske inte det mest ultimata men heller inte det som Blue Microphones skapade Ella för.

Men förutom att prestandan kan skilja sig lite mellan dessa två så skiljer sig även priset ganska så rejält men det är inget som precis överraskar då man får mer utav Ella.

Ella

Blue Ella kostar i Sverige strax under 7 000 kronor vilket kan verka mycket men då får man även ett par rejäla hörlurar med ny teknik och all fokus på ljud och inte en massa annat runt om. Gillar ni att bara sätta på er hörlurarna och stänga ut omgivningen för att vara inne i er egna lilla värld är Ella perfekt för detta.

Blue Sadie kostar cirka 4 500 kronor och är nästan halva priset men för det så påverkas även ljudkvalitén tyvärr där vi märker en tydlig skillnad om vi jämför med Ella. Men det är fortfarande helt klart mer än utmärka hörlurar för musik och film, dock inte gaming som vi nämnt flera gånger tidigare.

Sadie

Omdöme

Både Sadie och Ella är riktigt bra hörlurar där funktioner har tagits fram som många andra hörlurar inte har idag och kanske aldrig får. Blue Microphones har alltid varit duktiga på att hitta de små sakerna som har en stor betydelse men kvalitetskänslan har alltid varit i topp och så även denna gången.

Det är kanske inte alla som kan eller kommer köpa ett par hörlurar för över 7 000 kronor men som man brukar säga att man vet inte hur bra det är förrän man har testat det och så gäller det även med både Sadie och Ella.

Ella är snäppet bättre men så är även priset tyvärr där priset hoppas upp rejält och vi skulle nog våga säga att Sadie gör nästintill lika bra jobb om man inte går in på minsta detalj.

Det ska bli intressant och se hur Blue Microphones i framtiden utvecklar sina hörlurar och om dom behåller sin unika design eller om dom kommer med något helt nytt.

Blue Microphones Ella
 • 9/10
  Ljud - 9/10
 • 9/10
  Kvalitet - 9/10
 • 6/10
  Komfort - 6/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
7.5/10
Blue Microphones Sadie
 • 7/10
  Ljud - 7/10
 • 9/10
  Kvalitet - 9/10
 • 6/10
  Komfort - 6/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
7/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


9 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.