Blue Microphone fortsätter att överraska med nya mikrofoner och denna gången har dom tagit fram Ember som riktar sig mot streamers, podcast helt enkelt dom som ute efter en bra mikrofon till lågt pris.

Jag har provat på flera mikrofoner från Blue och i början så fick jag känslan av att dom flesta var ganska så lika i prestandan, men nu efter att man fått prova på såpass många märker man snabbt hur jag förstår mig på ändamålen för mikrofonerna och Ember är inget undantag.

Blue Ember är en mikrofon som är ganska slimmad men lång i designen, det är en XLR-mikrofon vilket betyder att man antingen behöver ett mixerbord att koppla in mikrofonen i eller om man har en XLR till USB-adapter som Blue också har.

Jag har ett mixerbord när jag gör dessa tester och jag har gjort så att sedan en tid tillbaka när det är en XLR-mikrofon som jag testar att jag har alla inställningar på “standard” och helt enkelt vill se vad mikrofonen gå för och Ember är nog den ända mikrofonen som jag i stort sett inte behövt göra några inställningar utan kan koppla in direkt och använda precis som den är. Kvalitetskänslan hos Ember precis som andra produkter från Blue är hög och det känns verkligen som en robust mikrofon som man inte behöver oroa sig för allt för mycket om man skulle stöta till den.

Blue Ember kommer dock inte med något bordstativ så man måste ha ett stativ sedan tidigare, dock följer det med tillbehör för att skruva fast den på till exempel en mikrofonarm eller om man köper ett eget bordsstativ.

Det som överraskar mig mest med Ember är den låga prislappen som endast ligger på 1 150 kronor och är helt klart den prislappen med tanke på prestandan som Ember bjuder på. Jag kan dock tycka att Ember är lite väl lång som mikrofon och det ser inte bara konstigt ut utan kan även vara lite i vägen om man inte hittar rätt position att ha den på. Den är dock slimmad så den är tunn men lång.

jag kan inte annat än rekommendera Blue Ember för dom flesta och speciellt om du har möjligheten till att använda en XLR-mikrofon så är detta en billig mikrofon med stor potential och ska bli intressant om vi får se en lite mindre Ember framöver.

Blue Ember
 • 7/10
  Kvalitet - 7/10
 • 5/10
  Funktioner - 5/10
 • 6/10
  Prestanda - 6/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
6.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.