Bluemicrophone fortsätter att leverera och denna gången är det populära Spark SL som får sig ett lyft och en helt ny färg, Svart som i Blackout.

Vi har redan tidigare fått chansen att testa på Blue Spark samt den populära Blue Yeti Pro, två mikrofoner som verkligen håller hög klass samt en hög kvalitet och inte bara mikrofonen i sig utan även ljudkvalitén som levereras.

Denna gången är det dags för ännu en mikrofon att testas och det är ännu en gång Spark fast denna gången en Blackout Spark SL som är en mikrofon lite mer fokus på till exempel streamers och Youtubers. Helt enkelt en mikrofon som man enkelt ska koppla in utan att behöva göra en massa inställningar för att sen få de bästa ljudet utan några problem.

Detta är ännu en gång ingen USB-mikrofon utan allting körs via XLR-porten på undersidan vilket vi föredrar, framför allt för att reducera bort så mycket brus som möjligt som kan uppstå med USB men även för bättre ljud kvalitet samt möjligheten till att koppla in sig på ett mixerbord till exempel. Vill man ändå använda sig utav Blackout Spark SL och kan endast ansluta mikrofonen via USB så har Blue en liten adapter, Icicle där man i ena änden hittar XLR och i andra änden hittar vi USB som vi enkelt kopplar in i vår PC för att sedan använda mikrofonen nästan lika bra. Vi har testat även detta och vi ser inga större nackdelar med det, visst adaptern Icicle är kanske inte den snyggaste eller mest praktiska men den gör sitt jobb alldeles utmärkt, har ni dock möjligheten att koppla in er via XLR så är det att rekommendera.

Det första vi märker när det gäller Spark och Blackout Spark SL är att hos den nya mikrofonen så låter allt mycket klarare, det är mer fokus på röster och speciellt med fokus på en mikrofon som kommer att få jobba dagligen hos till exempel streamers och youtubers som med största sannolikhet kommer använda denna mikrofonen dagligen. Blue har även fokuserat på att filtrera bort så mycket oljud runt om för att lägga allt fokus på just rösterna, på baksidan av Blackout Spark SL hittar vi en switch till -20dB som ska göra att oljud runt om filtreras bort ytterligare samt att rösterna låter bättre samt tydligare.

Vår favorit mikrofon tidigare var utan tvekan Spark, men nu när vi fått chansen att prova på Blackout Spark SL så är det den som blir den nya favoriten, inte enbart för att den är helt svart vilket är lite mer passande på skrivbordet utan för att Blue har verkligen tagit fram en ny Spark-mikrofon i fokus på det som just vi använder mikrofonerna till såsom streaming och podcast inspelningar.

Prislappen för Blackout Spark SL ligger på cirka 1 900 kronor vilket enligt oss är ett värdigt pris, man får en bra mikrofon som kommer hålla i bra många år samt att en kvalitet som kan bli bättre men då får man även räkna med att prislappen blir betydligt högre också. Värt att tänka på är att Blackout Spark SL inte kommer med något ställ utan det måste man ordna innan samt att ett popfilter vore inte helt fel om man använder mikrofonen dagligen. Även XLR-kablar kan skilja sig och för att vara på den säkra sidan gällande kvalitén så skulle vi rekommendera att man köpa med Blues egna XLR-kabel som finns i olika längder, en kabel som håller hög kvalitet och gör sitt jobb betydligt bättre än andra billiga kablar.

Omdöme

När vi trodde att Blue gjort sitt bästa med tanke på den låga prislappen så får vi återigen bevisat att med dagens teknik är de mesta möjligt, Blue Blackout Spark SL är ett bra bevis på detta där man lyckats få kvalitén på inspelningarna till bland de bättre vi har hört och då är det ändå en mikrofon som kostar under 2000 kronor.

Fastän att Blue Blackout Spark SL endast är XLR så kan man som sagt köpa till XLR to USB från Blue som heter Icicle och behöver igna som helst inställningar utan kopplas endast in och man är redo att använda mikrofonen.

Blue Blackout Spark SL
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 9/10
  Ljud - 9/10
 • 7/10
  Funktioner - 7/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.