Att ha koll på våra hem när vi inte är i närheten har aldrig varit lättare eller smidigare än nu. Arlo från Netgear tar detta ännu ett steg speciellt med konfigurationen.

Det är nog inge tvekan om att under 2015 har vi fått ta del av en hel del prylar som ska hjälpa oss med säkerheten i våra hem när vi inte är hemma eller i närheten. Netgear har gjort det enkelt för oss och nu tagit fram Arlo som är trådlösa övervakningskameror som drivs på batteri vilket alltså gör dom helst trådlösa.

Startpaketet innehåller två kameror samt en basstation som är talat är överdrivet stor och klumpig men gör sitt jobb. Man kopplar in sig med hjälp av ethernet-kabel (nätverkskabel som medföljer) sen gör man resten av installationen av hela systemet via appen. Det finns flera olika startpaket att köpa, från en kamera upp till fyra kameror tillsammans med basstationen. Det går även att köpa kamerorna löst om man vill det vid behov men max fem kameror per basstation.

Kameran är HD med upplösning på 1280 x 720 pixlar och har även mörkerseende (night vision) med hjälp av IR-lampor som tänds vid behov. Varje kamera drivs av fyra stycken CR123 batterier som följer med. Enligt Netgear så ska batteritiden för varje kamera vara ca 4-6 månader och i god tid kommer det upp varning om att man ska byta batteri. Att batteriet håller såpass länge är att kameran inte är igång hela tiden utan man kan välja att starta kameran och se vad som händer i sitt hem via appen eller om någon passerar kameran att den då ger en notifikation och sparar bilderna.

netgear-arlo-3

Appen som man laddar hem finns både till iOS och Android, heter inte helt överraskande för Arlo. Appen är lätt att förstå och första gången när man ska konfigurera allt måste man vara inom samma Wifi som basstationen och synka kameran med basstationen där allt görs nästintill helt per automatik. Om någon passerar får man både notis via appen men även ett mail med en bild på den som passerat, om det funkar är tveksamt då om personen går riktigt snabbt hinner inte kamera uppfatta det och då kan det vara försent.

Till sitt paket får man tillgång till 1GB lagring i deras egna moln men det går att köpa mer om det skulle finnas behov, tyvärr kan man inte koppla sitt Google Drive eller iCloud konto.

Men vi har flera gånger varit lång hemifrån, t.om i andra länder och via internet öppnat appen för att se så allt är ok i hemmet via livestream utan några som helst problem.

Fördelen är självklart hur enkelt det är att installera hela systemet och att det bara funkar. I paketet medföljer en typ av “magnet” som man kan skruva upp på väggen och därefter hänga kameran på denna magnet. Vi testade detta och fick inte riktigt det att fungera så som vi ville utan valde istället att lätt lägga kamera på en hylla vid ingångarna till exempel.

netgear-arlo-2

Det går enkelt att synka fler kameror efteråt precis som på samma sak som man gjorde första gången och appen uppfattar dessa nya kameror omgående utan några som helst strul. Vill man ha lite övervakning även utomhus så är Arlo även bra för detta då dom är tillverkade för lite hårdare väder också men då gäller det att skruva fast dom på plats och Netgear själva säljer tillbehör som kan hjälpa till med detta.

Och ärligt talat så ser inte kamerorna helt dumma ut, dom gör ett bra jobb, är kompakta och klarar av att vara utomhus.

Vi testade tyvärr inte om och hur det skulle fungera med Brillo (Google) eller Homekit (Apple) men vi misstänker att det kommer gå minst lika bra då fler och fler tillverkare väljer att samarbeta med Google och Apple när det gäller just detta.

Det finns garanterat många andra liknande system ute på marknaden men Netgear är en bra början och med hjälp av sin erfarenhet när det kommer till nätverk kan vi räkna med en stabil uppkoppling som inte krånglar.

netgear-arlo-betyg

Omdöme

En bättre-stämpel var det inte så stor tvekan om, det är nog även första gången något har varit så enkelt att installera och sen bara fungerar. Varför det inte blir Bäst denna gången är mycket priset också.

Köper man ett startpaket med två kameror går detta på ca 3 500kr (Prisjakt) vilket är lite saftigt och vi får hoppas att priset går ner innan det börjar ta fart på riktigt. Detta är ett system som är skapat för även dom som inte är allt för kunniga inom teknikens värld då Netgear skickar med väldigt bra instruktioner om hur man ska installera hela systemet.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


7 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.