AMD imponerade när dom presenterade nästa generation grafikkort, men problemet är att vi knappt kan få tag på ett.

Fastän att testerna nu börjar komma ut för AMD Radeon RX 6900 XT och AMD känner sig redo att verkligen visa vad kortet går för, så finns det ett stort problem och det är att vi inte kan köpa det.

När AMD lanserade Radeon RX 6800 XT och RX 6800 så fick flera stora återförsäljare i Sverige endast ett hundratal kort, dessa gick åt väldigt snabbt och nu står det tomt.

Man hade hoppats på att AMD skulle vara bättre förberedda men med AMD Radeon RX 6900 XT är det ännu värre, här är volymerna under hundra vilket gör att det i stort sett inte finns några kort att sälja.

Även priserna på korten har varit väldigt förvirrande, AMD sa att deras referenskortsmodell kommer att kosta ungefär 10 600 kronor, men tittar man på partnermodellerna som till exempel Asus TUF Gaming så kommer prislappen ligga på över 15 000 kronor och då får vi tänka på att detta inte ens är flaggskeppsmodellen utan det finns ett kort över 6900 XT.

AMD har i ett uttalande sagt dock att dom jobbar stenhårt med både tillgången men även att få bukt på priserna för dom nya korten vilket verkar ha skapat en viss förvirring. I nuläget vet inte återförsäljarna när dom får in nya kort och det kan nog dröja till våren om vi har riktig otur, vi får helt enkelt ha lite mer tålamod.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.