Spelavdelningen hos Microsoft börjar slå rekord

Xbox-avdelningen hos Microsoft har senaste kvartalet dragit in mycket pengar och betydligt mer ser det ut att bli framöver.

Microsoft har verkligen lyckats när det kommer till hårdvaran hos Xbox One X som är det kraftfullaste konsolen på marknaden just nu. Men den hårdvaran har man inte särskild stor nytta till om man inte har några bra spel till som det är värt att lägga tid på.

Nu har dock Microsofts VD Satya Nadella i ett finanssamtal bekräftat att senaste tre månaderna fram till 31 december 2018 var en riktigt bra kvartal, såpass bra att Xbox-avdelningen slog rekord.

Intäkterna hamnade på 4,23 miljarder dollar vilket är en ökning med åtta procent och överraskande nog är det mjukvaran (Xbox Live, Xbox Game pass & tredjepart) som stod för den största ökningen med hela 31 procent.

Dock gick det inte riktigt lika bra när det kommer till hårdvaran där försäljningen sjönk mycket, nästan 20 procent om man jämför med samma period förra året.

Men fastän att siffrorna inte är jätte positiva trots nya rekord så tror jag eller kan nästan säga garanterat att Microsoft har en hel del på gång under 2019 samt 2020 med tanke på alla utvecklare som dom har köpt upp och förmodligen gör sig redo för antingen denna generation konsol men helt säkert inför nästa generation Xbox.

Nyligen sa Microsoft att E3 2019 kommer vara deras största satsning någonsin och samtidigt så väljer Sony att hoppa över eventet, kommer all fokus ligga på Microsoft och Xbox då?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.