Hade man hoppats på att Playstation VR 2 skulle släppas till jul i år får man tyvärr vänta minst ett år till innan nya headsetet släppts.

Första Playstation VR lanserades 2016 och blev snabbt populär för PS4 och PS4 Pro, men av någon anledning släpptes det aldrig några stora titlar av spel till headsetet som gjorde att man verkligen ville ha det.

Kanske kan detta bli annorlunda med Playstation VR 2 som vi redan vet är under utveckling då Sony visade upp dom helt nya handkontrollerna till headsetet. Detta visades upp i mars i år och då har många spekulerat i att Sony kanske har som mål att släppa Playstation VR 2 lagom till julhandeln 2021.

Men så verkar det itne alls vara då Sony nu meddelar att dom inte har några planer på att lansera Playstation VR 2 2021 utan istället siktar in sig på 2022, anledningen är att dom inte är helt färdiga med headsetet och har lite kvar att jobba på och förmodligen vill man även lyckas bygga upp ett lager när det väl gäller som kan ta sin tid.

Det vi vet Playstation VR 2 förmodligen kommer att erbjuda enligt läckta specifikationer är att vi får högupplösta skärmar med upplösning på 2 000 x 2 040 pixlar per öga, ögonspårningsteknik, bredare synfält och inbyggda sensorer som ska hjälpa till på olika sätt.

Enligt uppgifterna ska dessa små skärmar kommer från Samsung och det ska då handla om OLED-paneler, detta skiljer sig lite mot dagens VR-headset från bland annat HTC och Oculus (Facebook) då dom använder sig utav LCD-paneler.

Det ska bli intressant och se hur och vad Playstation VR 2 har att erbjuda oss lagom till julhandeln 2022.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.