Sonos och Google har ett gott samarbete en gång i tiden men Google nu verkar det vara tvärtom efter att Google använt Sonos patent utan tillåtelse.

Patentet som Google har använt sig utav utan Sonos tillåtelse är något som Google fick använda sig av när dom väl samarbetade 2013. Men nu har Sonos upptäckt att Google fortsatt att använda sig av deras patent även efter deras samarbete vilket gör att Sonos nu väljer att stämma Google för patentintrång.

Patentet som Google använt sig utav handlar om hur överföring mellan flera högtalare fungerar och detta är teknik som jag tror dom flesta känner till idag och kanske till och med använder sig utav. Men Google har alltså använt sig av detta patent i flera av sina produkter och dom produkterna som Sonos nu vill stoppa försäljningen utav är

  1. Chromecast
  2. Chromecast Ultra
  3. Google Home
  4. Nest Mini
  5. Nest Hub
  6. Nest Hub Max
  7. Nest Wifi Point
  8. Pixel-telefoner
  9. Pixel Slate-tablets
  10. Pixelbook

Vidare berättar Sonos även att Amazon har använt sig av deras patent utan tillåtelse men varför dom inte stämmer dom vet vi inte, förmodligen vill man ta ett företag i taget eller så jobbar dom på en förhandling med Amazon om detta intrång.

Hur långt detta kommer att gå och om Sonos faktiskt får rätten på sin sida då dom har varit i ett samarbete återstår att se.

Sonos kommenterar följande gällande stämningen:

“Over the years, we have had numerous ongoing conversations with Sonos about both companies’ IP rights and we are disappointed that Sonos brought these lawsuits instead of continuing negotiations in good faith. We dispute these claims and will defend them vigorously.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


7 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.