Sonos Roam blir deras andra portabla högtalare och denna gången en riktigt liten sådan. Som vanligt fokus på ljud och funktioner från Sonos.

Då var det tillslut dags igen för Sonos att släppa en ny portabel högtalare och denna gången är det en mindre högtalare vid namn Roam.

Roam kommer precis som Sonos andra högtalare att lägga fokus på ljudet i första hand, här hittar vi med tanke på storleken inga enorma element men vi hittar ändå två förstärkare som ska driva en diskant samt ett element med mellanregister och bas i ett.

Roam har även mikrofoner inbyggt vilket gör att man kan använda sin högtalare med Google Assistant eller Alexa, tyvärr kommer mikrofonerna endast fungera med dessa assistenter och inte samtal.

Sonos har utrustat även Roam med att man kan antingen koppla upp sig mot enheten via wifi och bluetooth samtidigt, man behöver aldrig tänka på att växla mellan lägena utan högtalaren kör på det som är bäst och som ska ge bäst kvalitet, i många fall wifi.

Sonos Move som är företagets första portabla högtalare kom med en dockstation som var liten men som krävdes för att ladda, Roam är lite annorlunda och här kan vi ladda högtalaren via USB-C istället vilket är betydligt smidigare. Det kommer även gå att ladda högtalaren via trådlös laddning med Qi, Sonos har även tagit fram en egen laddplatta som gör det enkelt att ladda högtalaren då plattan har magneter och sätter den på palts direkt.

Sonos Roam

Sonos Roam blir kanske helt oväntat ingen billig historia, Roam kommer att kosta 1 999 kronor, kommer i färgerna svart och vitt samt går att beställa redan nu, leveransen av högtalaren kommer dock att dröja till 20 april.

Sonos Roam Sonos Roam Sonos Roam Sonos Roam

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.