Dagens ungdomar älskar att spela dator och TV-spel, och det är bättre att dom spenderar tid framför en skärm, istället för på polisstationen.

Ibland kommer det ett spel som skapar extrem hysteri, och Fortnite tog världen med storm när de släpptes för ett par år sedan. Det var som att hela världen slutade upp med vad dom höll på med, för att istället spela det här spelet. När Apex Legends släpptes tidigare i år så fick det näst intill samma effekt. Även om Fortnite fortfarande har fler spelare, så har Apex Legends en snabbare utveckling i det tidigare stadiet. Dessa onlinespel blir bara populärare och populärare, och det är inte svårt att förstå varför.

iGaming

Hur kul är det inte att satsa pengar på en fotbollsmatch tillsammans med sina vänner? Eller att spela lite Vera&John logga in sent på söndagskvällen innan en ny arbetsvecka börjar?

Den här miljardindustrin har utvecklats enormt under de senaste åren, och den är här för att stanna. iGaming är ett samlingsord för den typ av spel där man satsar något på att någon eller något ska vinna. iGaming inkluderar spel som roulette, blackjack, maskiner och mycket mer. De flesta företag som är aktiva inom den här branschen är baserade antingen på Malta, Storbritannien eller Gibraltar. Det råder hård konkurrens inom branschen, och det krävs ständig utveckling och innovativa lösningar om man ska kunna konkurrera med sina konkurrenter

Vad är Apex Legends?

Apex Legends är ett spel som är baserat på battle royale-konceptet. Spelet går ut på att överleva längre än sina motståndare. Man blir avsläppt på en ö tillsammans med sina lagmedlemmar och motståndare, och sedan är det det lag som är kvar sist som vinner. Spelet liknar Fortnite på många sätt och vis, men har ändå lyckats att etablera en solid spelarbas under den korta tid som spelet har existerat. Spelet släpptes den 4 februari 2019, och har blivit ett av världens just nu populäraste spel. 25 miljoner människor valde att testa spelet redan första veckan, samt totalt över 50 miljoner under första månaden. Apex Legends har nu etablerat en kontinuerlig spelarbas av 8-10 miljoner spelare per vecka, vilket är väldigt imponerande.

Omdömen

Apex Legends har fått lysande kritik från i princip alla som har testat spelet. De flesta officiella aktörer har gett det här spelet 8/10 och uppåt, samt att många enskilda spelare klassar detta som ett av de bästa battle royale-spelen någonsin. Spelet har dock fått stark kritik för att vara en kopia av Fortnite, och man kan förstå varför. Spelet är baserat på samma koncept, men har dock massvis med funktioner och attiraljer som skiljer dem åt. Nedan går vi igenom några av de skillnader som finns.

Vad är det som särskiljer det här spelet från andra battle royale-spel?

Apex Legends har lyckats med det som få andra spel har lyckats med, att dra åt sig en stor skara spelare och hålla fast vi dom. Likheterna mellan Apex Legends och Fortnite är slående, och för en utomstående kan det till och med vara svårt att se skillnad på spelen. Det finns dock en hel del saker som särskiljer just det här spelet. Några saker som går att göra/är inkludera i Apex Legends men inte i Fortnite är:

  • Man kan inte bygga lika mycket som på Fortnite, det går knappt att förändra miljön överhuvudtaget.
  • Man kan falla från hur hög höjd som helst utan att ta skada, något som inte går i Fortnite.
  • Apex Legends finns bara tillgängligt på PS4, PC och XBOX One, Fortnite finns tillgängligt på samtliga samt mobil och Mac.
  • Man rör sig annorlunda, själva känslan i spelet är annorlunda på något sätt.
  • En av de största skillnaderna är att Apex Legends spelas som first person shooter, medan Fortnite spelas som third person shooter.

Dessa är endast några av de skillnader som finns, och det rekommenderas starkt att man själv testar för att göra en egen bedömning av vad man tycker om spelet. Tycker man dock om Fortnite, då är chansen i princip obefintlig att man inte skulle tycka om Apex Legends.

Apex Legends hjälper svenskt VR-spel att sälja

Den stora hypen med Apex Legends har fått spel med liknande namn att sälja. Det svenska företaget Fast Travel Games som ligger bakom Apex Construct fick se sin försäljning skjuta i höjden i och med lansering av Apex Legends. Många misstog spelet för att vara samma som Apex Legends, fast VR. Enligt tillverkarna själva så är det främst kineser som har gått på den här nöten, och många av dom är missnöjda.

Slutsats

Battle royale är ett koncept som tagit över en stor del av spelbranschen. Apex Legends vill vara nummer ett var gäller detta koncept, och dom har lyckats väldigt bra, även om Fortnite fortfarande är nummer ett. Många anklagar Apex Legends för att kopierat Fortnite koncept, men om man kollar noga så är spelen faktiskt ganska annorlunda varandra. Många misstänker dock att Apex Legends kommer att ta över tyglarna i toppen av branschen, och det återstår bara att se om detta kommer att realiseras eller inte.

Detta är ett betalt inlägg