Årets hittills mysigaste spel har kommit och kanske även blir spelet med årets gulligaste karaktär.

Jag ska vara ärlig, första gången Coldwood Interactive tillsammans med EA visade upp Unravel så var intresset från min sida extremt lågt. Jag gillar pusselspel men det som Unravel hade att erbjuda passade inte mig, trodde jag!

Coldwood Interactive är en studio från Umeå där det snabbt märks att spelet har väldigt mycket inspiration från Svenska skogar och miljöer, något som EA alltså inte valde bort och lät Coldwood Interactive helt enkelt skapa ett spel som dom haft i åtanke från dag ett.

Yarny som är den röda lilla garn-gubben har en hel del äventyr att se fram emot där pussel lite i fokus men bara hela miljön som spelet utspelar sig på och grafiken gör att allt blir så mysigt och man har svårt att hålla sig borta från detta spel.

unravel-1

Ett pusselplattform spel är precis som det låter, det är finns inte många knappar att hålla reda på utan istället är det pussel som gäller och eftersom Yarn är gjord av garn och i början av varje barna så är man fast knuten vilket gör att man under resans gång på dom olika banorna måste hitta nytt garn som även blir som en checkpoint då pusselspel vanligtvis betyder att man måste ta sig tillbaka eller helt enkelt börja om.

Pusslen är allt från att bygga broar, klättra med hjälp av sitt garn eller bara hoppa rätt från sin egenbyggda ”katapult” som man måste tänka till med hur mycket garn man använder sig utav för att nå till dom olika checkpointarna.

unravel-2

Jag har svårt att inte ta upp denna grafiken i spelet ännu en gång, en grafik som är mer en upplevelse och man får vara med om hur en äldre dam lever ensam och man får med hjälp av Yarny följa med och se flera av upplevelserna denna dam varit med om i skogar, stränder samt många andra ställen i Sverige.

Detta må inte vara någon ny ide när det gäller pussel eller denna typ av plattform men det är helt klart en helt ny karaktär vi pratar om och tanken bara att denna Yarny är gjord av garn får en att le.

Omdöme

Unravel är ett spel som vi tycker alla ska testa på och få uppleva. Det släpps många bra AAA-titlar i år men vill man bara slappna av och mysa in sig med Yarny så tycker vi ni ska införskaffa er Unravel som inte kostar lika mycket som ett AAA-spel och är värt varenda krona.

Ända nackdelen med Unravel blir isåfall att det kanske inte är något större mening att spela om det om man inte vill hitta alla ”hemligheter” på varje bana.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Grafiken
  • Karaktären
  • Detaljerna

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • För få pussel
  • För lite material?

[/column]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.