När vi trodde att allt med Uncharted var över fick vi oss en rejäl vändning och jag vågar nästan säga att detta kanske är något som vi får se mer utav, låt oss i alla fall hoppas.

Nathan Drake har tagit oss på äventyr i fyra spel och Naughty Dog som är utvecklarna bakom spelet var noga med att poängtera att fjärde Uncharted skulle bli Nathans sista äventyr, men dom sa aldrig att det var det sista vi skulle få se av Uncharted.

Överraskningen för Uncharted: The Lost Legacy fick vi under Playstation Experience i December 2016 där detta kom som en enorm överraskning och hyllades redan då, vi fick inte se mycket men tillräckligt för att skapa en hype, en typisk Uncharted-hype.

Men vi fick inte veta allt för mycket vilket äventyr vi har att se fram emot, vi kände igen karaktärerna Chloe och Nadine från tidigare Uncharted-spel men mycket mer än så visste vi inte då, nu vet vi betydligt mer och vi har ett riktigt bra äventyr att se fram emot och pussel som kanske inte håller samma kvalitet tyvärr. Vi spelar endast som Chloe så det finns tyvärr ingen möjlighet till co-op fastän vi gärna hade velat det men vi kan säga att Nadine fanns där förr oss flertalet gånger och räddade livet på oss när det verkligen hettade till.

Som jag nämnde så får vi följa med Chloe och Nadine på äventyr som denna gången utspelar sig i indiska djungeln där målet är att hitta en skatt som gömmer sig nånstans i djungeln tillsammans med flera hinduiska gudar, det är en handling i spelet och ärligt talat även lite utbildning när det kommer till några av gudarna som spelet tagit med.

Men precis som vanligt så vi inte ensamma om att jaga denna skatt utan vi har skattjägaren Asav med sina privata arme som är ute efter samma sak men som är beroende av Chloe kunskap fastän han egentligen aldrig riktigt erkänner det. Det blir en hel del action och en del eldstrider mot denna armen som befinner sig här och var på kartan man spelar på.

Denna gången är man delvis i en halvöppen värld där man bland annat ska hitta elva olika tokens o förfallna tempel där även pusslen finns, men inte alltid. Förutom dessa tokens har man lite annat att hitta också och detta gör vi på spelplanen som inte är särskilt stor men tillräckligt för att bara älska hela miljön som spelet utspelar sig på.

Något som gjorde att jag fastnade snabbt för Uncharted var egentligen inte action i spelet utan mer storyn men även pussel som man fick tänka lite extra för att lösa, detta är något som saknades lite i detta Uncharted, de fanns där men v ar väldigt få och ärligt talat lite för lätta. Värt att tänka på är att Uncharted: The Lost Legacy är inte ett nytt kapitel i Uncharted resan utan ett fristående DLC med nya äventyr som inte kräver att man spelat tidigare Uncharted. Äger man tidigare Uncharted 4 med season pass har man turen att Uncharted: The Lost Legacy ingår.

Lyssnar man på alla dialoger kommer man höra en och annan dialog som nämner bröderna Drake och mot slutet får vi även besök av Sam Drake (bror till Nathan Drake) som har en del roliga och flummiga kommentarer.

Precis som tidigare Uncharted och speciellt i sista så är även detta fyllt med action till och från, Naughty Dog visar verkligen upp vad dom går för och visar även att de har så mycket mer de vill ge oss fast i sin takt, en takt som vi respekterar och ärligt talat ser fram emot.

Uncharted: The Lost Legacy tar ungefär 6-8 timmar att ta sig igenom och är betydligt längre än vi hade räknat med med tanke på att detta var tänkt att vara ett tillägg bara som inte ska påverka Uncharted 4 på något sätt. Har ni precis som jag inte fått nog av Uncharted och vill ha mer så är Uncharted: The Lost Legacy perfekt och håller min samma höga kvalitet som tidigare Uncharted-spel.

Uncharted: The Lost Legacy
 • 9/10
  Grafik - 9/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 10/10
  Miljö - 10/10
 • 10/10
  Story - 10/10
9.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.